ОбществоРегионалниСамоков

Връчиха плакети на родените през 2022 г. бебета

„Самоков 365“

В навечерието на Деня на родилната помощ в Ритуалната зала на Община Самоков бяха връчени плакети на бебетата, родени през 2022 г.

Община Самоков за 18 – та година връчва плакети със символите на града на новите си граждани. Традицията бе установена през 2005 г., по инициатива на Демократичния съюз на жените и Община Самоков, като първи своите плакети получиха децата, родени през 2004 г. Залата бе изпълнена с щастливи родители и малчугани. На церемонията присъстваха зам. – кметовете Дончо Зашев и Люба Кленова и секретарят на общината Ангелина Вангелова. Специални гости бяха управителят на МБАЛ – Самоков д-р Ковачка, началникът на АГ отделението д-р Спасов, д-р Николов, старшата сестра на болницата Ангелина Гавраилова и старшата акушерка на АГО.

“Общинското ръководство на Самоков сме поставили децата сред приоритетите си. Да изградим прекрасни места за отдих, спорт и забавление, да имат добри условия в детските градини и училищата, да направим Самоков едно по-добро и по-сигурно място за живеене. За нас е важно децата ни да са щастливи и доволни, защото те са нашето богатство и нашия капитал.” – каза в обръщението си кметът.

Музикален поздрав към всички присъстващи направиха възпитаниците на танцова школа към Читалище – паметник „Отец Паисий”, с ръководител Ралица Стоянова, които представиха два танца. Накрая на тържеството бяха връчени плакетите с герба и посланието към детето – никога да не забравя родното място.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close