ОбществоРегионалниСамоков

Връчиха плакети на бебетата на 2019

„Самоков 365”

Днес бяха връчени плакетите на бебетата, родени през 2019 година. Събитието се проведе в в навечерието на Деня на родилната помощ в Ритуалната зала. През изминалата година в Самоков са проплакали 251 бебета.

За 15-та поредна година Община Самоков подарява плакети с герба на града на най-малките граждани на нашата община. Традицията е създадена през 2005 година по инициатива на ДемократичнIя съюз на жените, съвместно с Община Самоков. Като първите си плакети получиха децата, родени през 2004 г.

Кметът Владимир Георгиев поздрави развълнуваните родители, изпълнили Ритуалната зала на 20 януари.

„Общинското ръководство на Самоков сме поставили децата като приоритет. Да изградим прекрасни места за отдих, спорт и забавление, да имат добри условия в детските градини и училищата, да направим Самоков едно по-добро и по-сигурно място за живеене. Защото за нас е важно децата ни да са щастливи и доволни, защото те са нашето богатство и нашия капитал. Това е бъдещето ни и смисълът на живота”, подчерта градоначалникът.

Плакетите бяха връчени от председателя на ОбС Мая Христева, секретаря на Община Самоков Ангелина Вангелова и зам. – кметовете Люба Кленова и Сия Шехтанова. Последва и кратка програма.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close