ОбществоРегионалниСамоков

Връчиха грамотите на носителите на общинска стипендия

“Самоков 365”
Днес бяха връчени грамотите на носителите на общинска стипендия за учебната 2020-2021. Общинските стипендии имат за цел да стимулират и подкрепят талантливи ученици в различни области. Награждаването се състоя в Ритуалната зала.
Кметът на община Самоков Владимир Георгиев поздрави стипендиантите, техните родители и учители, като подчерта, че Община Самоков е сред първите общини, учредила стипендии за подпомагане на даровити деца в различни области на науката, изкуството и спорта.
“За нас е важно успехите на учениците ни да бъдат подкрепяни, за да имат те мотивацията за нови постижения”, подчерта Георгиев.
Връчени бяха две стипендии за хуманитарни науки – на Ана-Мария Мирчева – ученичка 11 клас на ПТГ „Никола Вапцаров” и на Доника Баракова – в момента ученичка в 8 клас на ПГ „К. Фотинов”. Две стипендии в областта на природоматематическите науки получиха съответно Иван Нейчев ученик в 12 клас на ПТГ „Вапцаров” и на Моника Попова – ученичка 8 клас в ПГ „Фотинов”. Христо Димитров, ученик в 8-ми клас на ПГ ” Константин Фотинов” получи удостоверение за стипендията за изобразително изкуство. Дияна Чаушева, възпитаник на Националното музикално училище, Димитър Рогачев от гимназия „Фотинов” и Мартина Дибекова от ПТГ “Н. Вапцаров” получават стипендията за музика. Стипендията за спорт се присъжда на Георги Ганджулов – лека атлетика. Двамата млади сноубордисти Яна Попова и Антоний Антонов получават стипендията за талантлив подрастващ спортист. Стипендиите са в размер на 1000 лв., а двете стипендии за талантлив подрастващ спортист в областта на зимните спортове в размер на 500 лв.
Беше връчена и още една награда – диплома за съхранение и развитие на световните традиционни народни изкуства на Даниела Георгиева, художествен ръководител на детска група „Белчинче”, Ивана Зърнева, Мартина Дибекова и Крум Русинов към НЧ „Светлина – 1909” – с. Белчин, които се представиха достойно на Световния шампионат по фолклор „World Folk 2020”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close