ОбществоРегионални

Време е за „Ваканция&СПА експо”

Самоков 365
В седмицата на виното и любовта, от 14 до 16-ти февруари 2019 г. се проведе 36-тото издание на„Ваканция & СПА експо”. Най-мащабната туристическа борса в България ще се проведе на обичайното място – Интер Експо център в столицата. В последно време Община Самоков е сред неизменните участници във форума. За поредна година Туристическият информационен център /ТИЦ-Самоков/ съвместно със Сдружението на хотелиерите и собственици на обекти в Боровец ще представят курорта и района като привлекателна туристическа дестинация и лятото, и през зимата. През 2018 година изложбеният щанд на Самоков беше с изцяло променена визия, която се запазва и през настоящото издание на туристическото изложение. Тя е съобразена изцяло с природните дадености и културните забележителности в района. Ваня Вукова – управител на Туристическия информационен център /ТИЦ – Самоков/ съобщи, че и тази година гостите определено има какво да видят.„Хората вече ни познават и голям плюс е участието ни в такива престижни форуми” – коментира още тя.
Над 370 туристически компании вече са заявили участие в предстоящото издание на международното изложение В дните на форума са планирани новости, с които ще бъдат изненадани посетителите и гостите. За първи път тази година се организира мащабно представяне на потенциала на специализирани центрове за балнеология и възстановяване, медицински центрове, балнео- и СПА хотели, клиники за естетични и оздравителни процедури. Специализираната зона с най-новите достижения в тази област е организирана в партньорство с Български съюз по балнеология и СПА туризъм, с подкрепата на ESPA/European Spas Association/. Своята премиера тази година ще има и зоната на вино и кулинарни дестинации в залите на „Ваканция & СПА експо”. С висококачествени вина и продукти, създадени на базата на виното, дегустации, процедури и винени атракции собствениците на изби ще демонстрират възможностите за разширяване на туристическото предлагане и ще отбележат подобаващо празника на лозарите и винарите.
14, 15 и 16-ти февруари са трите дни, в които желаещите могат да посетят първото туристическо изложение за годината. Своето запазено място в него има и община Самоков. Съвместно със Сдружението на хотелиерите и „Бороспорт” АД ще бъдат представени възможностите за отдих, които районът предлага като туристическа дестинация. Всеки един от хотелите може да предостави свои рекламни материали и те да бъдат подредени на щанда. Като цяло има интерес към това, което Самоков предлага като отдих и туризъм. Самото участие в подобен престижен форум е престижна реклама и сигнална лампичка за туроператорите и крайните потребители, която да насочи погледите им към Самоков, Боровец и околностите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close