ПолитикаРегионалниСамоков

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ и членове на партията в Самоков призоваха за активно гласуване на парламентарните избори

Водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ за Софийска област Данаил Георгиев гостува днес в Самоков. Георгиев е зам.- председател на „Движение 21“. Заедно с него бяха и самоковските представители на коалицията Райко Масларски и Лъчезар Заркин. Те са съответно на втора и осма позиция в листата. На визита в Самоков бяха  Боряна Петкова и Борислав Ботев също представители на коалицията за София област.

Хубавото време позволи на петимата кандидати за народни представители да се срещнат със свои симпатизанти в града и да обменят виждания за приоритети и проблемите на Самоковска община като една от най-големите в Софийска област.

„Самоковска община е от голямо значение за нашата коалиция, защото сме се старали при подбора на кандидатите от листата да има максимален брой лица от общините в областта. Вярвам, че кандидатите от Самоков ще се представят солидно с техния опит и авторитет“, подчерта Данаил Георгиев.

„Надеждите ни са да победим статуквото и да внесем нов модел на управление, който цели изваждането от политиката на хора със съмнително минало. Както и отстраняване на досегашното управление, което действа авторитарно, без да се съобразява с гласа на народа, който всъщност го избира“, допълни вторият в листата Райко Масларски.

Очерта се и още една важна тема, а именно правото на глас на всички онези, които са под карантина. Стана ясно, че за тях ще има подсигурени подвижни урни, но се оказва, че няма желаещи да вършат тази работа. Освен това се получава проблем с постоянен и настоящ адрес на съответния карантиниран.

„Много хора са притеснени как ще гласуват, когато се намират в условия на карантина. Пречка до голяма степен са правилата, които ПП ГЕРБ въведе за гласуване именно на тази категория хора – карантинирани и заразени. Подвижните урни няма да стигнат до всички желаещи да гласуват. Освен това срокът за подаване на заявленията беше много кратък. Това е целта на управляващите – да понижат колкото се може повече избирателната активност, за да осигурят техните гарантирани гласове и чрез тях своето гарантирано мнозинство“, каза водачът Данаил Георгиев.

„Затова приканваме на 4 април хората да излязат да упражнят правото си на вот. Осъзнаваме, че ситуацията с пандемията оказва своето негативно влияние, поради което и самата кампания върви доста мудно, но все пак ако се обединим можем да постигнем промяната!“, заключи Масларски.

*Купуването и продаването на гласове са престъпления.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close