ПолитикаРегионалниСамоков

Водачът на „Изправи се! Мутри вън!“ за София област Данаил Георгиев: Очакваме по-голяма подкрепа и по-добро представителство в новия парламент

„Самоков 365“

Днес коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ откри офиса си в Самоков. Водачът на листата за 26 МИР София област Данаил Георгиев и част от кандидатите за народни представители се срещнаха с граждани, поддръжници и симпатизанти. На изборите, които се проведоха на 4 април, коалицията остана само на около 200 гласа от реализиране на мандат от най-голямата област в страната. Този път кандидатите са решени да положат повече усилия и да наваксат пропуските, като наблягат на това, да продължат започнатите реформи. Планират още една голяма среща в Самоков, на която ще участва и един от националните лидери Татяна Дончева.

Г-н Георгиев, днес открихте офиса на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ в Самоков. Как премина срещата със симпатизанти и граждани?

Днес започнахме кампанията си в Самоков. Успяхме да се срещнем с граждани и симпатизанти. Открихме офиса на коалицията в града. Наред с това представихме листата за 26 МИР София област, която е съставена от 16 кандидати. Водач съм отново аз, на втора позиция е Станислав Готев от Пирдоп, на трето място е самоковецът Райко Масларски. Другият самоковец в листата е на осма позиция и това е Лъчезар Заркин. Участваме с номер 8 в интегралната бюлетина. Обсъдихме предстоящите събития в кампанията и наред с това приоритетите, които сме си поставили.

Какви са приоритетите, на които залагате?

На първо място да продължим започнатото в 45-ото Народно събрание. А именно да работим върху пакета от закони, с които значително да се подобри положението на хората, които най-силно бяха засегнати от кризата с коронавируса. Решени сме да продължим започнатата ревизия на сделките на Борисов и Пеевски. Важен приоритет остава промяната в правосъдната система, което включва изваждане на прокуратурата от съдебната власт и иницииране на промени във Висшия съдебен съвет. И не на последно място – смяна на главния прокурор.

От кои партии очаквате подкрепа?

Смятам, че ще постигнем съгласие с партиите, които са заявили, че ще работят за промяната. Ще продължим започнатото взаимодействие с „Има такъв народ“ и „Демократична България“. Очакваме в следващия парламент тези три формации, в това число нашата коалиция, да получим още по-голямо доверие, да разширим броя народни представители, които ще имаме. Очаквам по-голяма стабилност в работата на парламента. Ще положим усилия да съставим работещо правителство.

Как според Вас ще изглежда бъдещият парламент след 11 юли?

Аз виждам партията на Слави Трифонов с водеща роля в Народното събрание. На тях очаквам народът да възложи най- голямата отговорност, включително да предложат министри и Министерски съвет. Ние дори без да претендираме за участие в кабинета, ще работим съвместно с „Има такъв народ“ по конкретни теми, по които имаме общи виждания и допирни точки.

Виждате ли управленчески модел без присъствието на ПП ГЕРБ, каквито са амбициите на партиите на промяната?

Не само че го виждам, това е наш стремеж. Нашата цел е изолиране на всички вредни влияния и хора, които ги прокарват в управлението. И не само в държавното управление, но и в различни регионални структури. Без да изпадаме в крайности и в реваншизъм. За да работи добре държавната администрация има нужда от подготвени и компетентни хора. Има такива работещи хора в администрацията, те ще запазят местата си, даже ще бъдат развивани. Но т.нар. „калинки“, които са поставени на ключови ръководни позиции, за да изпълняват корупционни схеми и да прикриват такива – за тях няма да има бъдеще в управлението.

Ще има ли още срещи в Самоков?

На 06.07 от 17:30 часа в Младежкия дом планираме голяма среща с обществеността на Самоков, на която ще присъства един от националните лидери Татяна Дончева.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close