ПолитикаРегионалниСамоков

Внучката на Бат Сали Веселина Василева отказа депутатско място

„Самоков 365“

Внучката на Александър Методиев – Сали Веселина Василева – Радославова отказа депутатско място в 47 –то НС.

Това стана ясно тази седмица, след като излязоха окончателните резултати от вота на 14 ноември.  Тя отстъпи своето място на проф. Петър Чобанов. Веселинова беше трета в листата на ДПС за София област и успя да събере 1153 преференции в своя подкрепа.  За „Движение за права и свободи“ в Община Самоков са гласували 1506 души. Внучката на бившия депутат Бат Сали получи много повече преференции от водача в листата Цветан Енчев, който има 139 гласа. Но за Енчев влизат и броя гласове без преференции за партията. Така той събира общо 1193 гласа.

Припомняме, че Веселина Веселинова бе кандидат за общински съветник от квотата на ДПС на местните избори през 2019 година.  Малко по-рано тя бе избрана за зам.-председател на софийската младежка структура на ДПС, като е й председател на структурата в Самоков. 24- годишната самоковка наскоро завърши „Политология“ и „Национална сигурност“ в СУ „Климент Охридски“. Решението си за отказване от депутатското място тя мотивира като благородна постъпка на отговорен човек. То думите й тя преотстъпва своето място на проф. Петър Чобанов като един от най-добре подготвените финансови експерти с опит и квалификация във финансовата сфера. Неговото присъствие в 47 НС ще допринесе за повече стабилност във финансовата система на страната, смята тя.

„Благодаря ви за подкрепата, която ми дадохте. Аз не ви предадох, а давам възможност в парламента да работят по – подготвени специалисти за справяне с многото проблеми на гражданите на нашата Република България. Гордея се, скъпи приятели, че сте винаги до мен. Благодаря ви!“, написа в социалната мрежа Веселинова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close