Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

ВМРО ще се коалира със СДС на местните избори

Анна Манова

Местната структура на ВМРО ще се яви на изборите тази есен в коалиция със СДС. Предстои подписването на коалиционното споразумение. Това заяви пред вестник „Самоков 365“ председателят на структурата на ВМРО – Самоков Кирил Стойков.

За момента коалиционните партньори ще се явят с пълна листа, но не са се спрели на кандидат за кметската позиция в Самоков. Не е изключено в хода на преговорите да се появи такъв.

„Като водеща партия в коалицията ще държим първото място в листата да е от ВМРО. В нея ще участват представители от различните сфери на обществения живот. Плануваме да излъчим кандидати за кметове в селата Бели Искър, Мала Църква, Говедарци, Марица, Продановци“, подчертаха секретарят на ВМРО – Самоков Иван Върбев и председателят на патриотичната структура Стойков. По думите им е време да се разбие 30-годишното статукво и да дойде дългоочакваната промяна.

„Обществото е гладно за ред и законност в този град. Нашето желание е в следващия Общински съвет да се постави началото на общинска полиция. Разходите няма да са малко, но тя ще бъде в помощ както на РУ – Самоков, така и на гражданите. Възможно е приходите от Синята зона, които са значителни като размер да се пренасочат в посока на издържането й. Свидетели сме също какво се случва непрекъснато в Седми квартал. Законите са създадени за всички и трябва да се работи в тази насока, иначе нещата вървят към анархия. Трябва да се обърне внимание на малкия и среден бизнес в града, който е обречен в момента. Не е лошо да се помисли за обособяване на промишлена зона в Самоков. И за хората, които искат да инвестират тук да бъдат освободени за първите пет години от данъци и такси. И не на последно място на потенциалните инвеститори да им бъде давана земя на занижени цени или безвъзмездно. Всички тези неща не са абстрактни, съвсем реални са. И може да се случат. Важно е да се разбие статуквото“, подчерта Кирил Стойков.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close