БългарияРегионални

Влизат в сила новите цени на природния газ, скача парното, топлата вода и редица стоки

Илиян Чалгънов

 

Поскъпването става факт след решение на Комисията за енергийно и водно регулиране

Цената на природния газ скача с 30% от днес. Поскъпването става факт след решение на  Комисията за енергийно и водно регулиране.

В мотивите си регулаторът посочва, че повишението се налага заради поскъпването на алтернативните горива на международните пазари през последните 9 месеца и по- скъпия долар.

Решението ще се отрази директно на цените на парното и топлата вода. Очаква се тарифите да се повишат с  между 18 и 38 процента. Окончателно решение за това ще има вероятно през следващата седмица.

Производители вече предупредиха, че ще поскъпнат стоките и услугите. Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране обеща на 1 юли комисията да излезе с ново ценово решение след преглед на всички енергийни дружества, в което да бъде отразена промяната на цената на природния газ. Според него цената на петрола е намаляла с около 5 долара след 7-8 март, по-нисък бил и курсът на долара. Тези промени обаче не били отчетени в това решение за цената на природния газ, тъй като са правени до 1 март.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close