Политика

Властта „окупира” Самоков. Нашествие на вицеприемиери в Самоков миналата седмица

Samokov-peizaj2Мария Галчева

Миналата седмица мина под знака на ключови посещения на вицепремиери и зам.-министри в малък Самоков. Началото беше дадено още в понеделник от Красимир Живков –  кмет на Правец /2003 г. до 2009/, бивш областен управител и настоящ зам.-министър в Министерство на околната среда и водите. Темата беше свързана с депото.  А зам.-министърът увери, че съоръженията са от ново поколение и експлоатацията не крие никакви опасности.

Отхвърлянето на искането за референдум и определянето на   въпроса като незаконосъобразен, повлече водопад от реакции, включително и включване от страна на националните медии. Най-голямото опасение в момента се свързва с това, че депото би застрашавало водата на столицата.

Твърдението, че софиянци ще пият отровена вода накара самият министър на околната среда и водите да реагира. Това направи и кметът на София – Йорданка Фандъкова. Те са единодушни, че няма опасност от замърсяване на водите на река Искър.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика  Ивайло Калфин посети Самоков навръх 15 септември. Той откри учебната година в две наши училища  – едното – НУ „Станислав Доспевски” беше  ремонтирано по проект „Красива България”. ОПУ „Неофит Рилски” беше второто посетено от министъра училище.

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални
въпроси и лидер на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева също беше в Самоков във вторник.  Кунева  Посещението на вицепремиера е част от обиколката, която тя прави в цялата страна за обсъждането на съдебната реформа, антикорупционните
политики и напредъка по подготовката на Председателството на България на
ЕС през 2018 година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close