РегионалниСки и зимни спортовеСпорт

Влади Зографски не успя да се класира за финалният скок, завърши 35-ти

Българският представител в ски скоковете на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг 2018. Владимир Зографски скочи 119.5 метра (50.1 точки) и получи оценка за стил от 52.0 точки за общ резултат 105.9 след 3.2 пункта корекция за вятър. Самоковецът се стремеше да натрупа колкото може повече дължина на скока си, поради което вероятно е останал разочарован, че е записал само 119.5 метра.

Това се случи в първия за деня опит на най-добрите състезатели, като Зографски не се вреди в топ 30 за класиране на финалния кръг, защото поне 112.0 точки да са нужни за сигурно участие във втория скок, а в крайна сметка знаменитият Яне Ахонен завърши 30-и с 110.6 пункта. Така след опитите на всичките 50-има състезатели Зографски трябваше да се задоволи с 35-а позиция.

За разлика от ужасните атмосферни условия в надпреварата на малката шанца, този път почти нямаше вятър на старта на състезанието – 0.5 м/с към 0.2 м/с, което е почти незабележимо.

Както е известно, в състезанието на малката шанца на Олимпийските игри преди седмица Зографски записа историческо за България класиране – 14-о място. Досегашният рекорд бе дело на Владимир Брейчев също на нормалната шанца – 19-а позиция в Сараево през 1984 година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close