ОбществоРегионалниСамоков

Владимир Кабрански с отличие за разказ от литературен конкурс

Анна Манова

Самоковският писател Владимир Кабрански с поредно признание за творчеството си. Този път той получи награда за разказа си „Трудно е да си принцеса“ от осмия ежегоден конкурс „Копнеж за растящо и пораснало творчество“. Негови организатори са „Човешка библиотека“, творчески клуб „Светлини сред сенките“ и Ателие за българска детска литература „Горна земя“.

Конкурсът е отворен за всички, които са изкушени от писането на български език, без възрастови ограничения. В него като жанр могат да се включат художествена проза – разкази, приказки и откъси с обем 2000 – 9000 знака, приемат се стихотворения, есета, пиеси и жанрови хибриди, вдъхновени от темата. Крайният срок за участие бе 31 декември 2019. В тазгодишното издание бяха селектирани 65 текста, на автори между 7-76-годишна възраст от цялата страна и чужбина. „Копнежът“ тази година е посветен на Величка Настрадинова – музикант и писател, автор на научна фантастика, фентъзи и магически реализъм, на детски книги и е на тема „Вълшебниците сред нас“.

Имената на отличените станаха ясни в началото на февруари. Сред тях бе и самоковският творец Владимир Кабрански. Той е отличен в категорията на автори над 23 – години. „Разказът „Трудно е да си принцеса“ е моя стара идея и поставя въпроса за това къде живеят приказните герои, когато приказката свърши или още не е започнала. Живот и здраве мисля някои ден да доразвия тази идея в детска книжка, подходяща и за възрастни“, сподели за “Самоков 365” Кабрански.

Наградените публикации ще бъдат включени в електронен сборник, разпространяващ се с благотворителна цел в подкрепа на Величка Настрадинова, както и книги – електронни и хартиени.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close