Политика

Владимир Георгиев ще се бори за втори кметски мандат

BspАнелия Балабанова

БСП е първата политическа формация, която оповести в цялост претендентите за предстоящите местни избори. Имената бяха съобщени по време на проведената общинска конференция на 5-и юли, неделя. Новината от нея е, че кметът Владимир Георгиев ще се бори за втори мандат и е бил единствена кандидатура. Както е известно, номинациите в партийната структура се осъществяват по строги правила.

От 2007 г. насам Владимир Георгиев работи за жителите на община Самоков – първо като общински съветник, председател на Постоянната комисия към съвета по законност, обществен ред и разпореждане с общинската собственост и ръководител на групата съветници от БСП, отбелязват от БСП.

Роден е на 26 ноември 1973 г. в Самоков. Завършил е ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” и ПГ “Константин Фотинов”. Георгиев отбива две години редовна военна служба в Кюстендил и завършва право в ЮЗУ „Неофит Рилски”- Благоевград. Той е един от участниците в регистрацията на първото адвокатско дружество в Самоков през 2004 година. През 2011 г. печели местните избори на балотаж с представителя на ГЕРБ Цветан Сичанов.

Като свои приоритети през следващия мандат Владимир Георгиев посочва изграждане на регионална система за управление  на отпадъците в регион Костенец (Самоков)  и закриване на съществуващото сметище, инвестиции във ВиК, асфалтиране на вътрешноградската  улична мрежа и селата, направа на тротоари в град Самоков, текущ ремонт на НУ „Станислав Доспевски” и реконструкцията на централна градска част около „Козела”, която тече в момента.

Като други приоритети са набелязани благоустрояването на крайречна градска зона и изграждане на атрактивна детска площадка и скейт парк; проектиране, изграждане на металургично съоръжение за преработка на първично добито в пещите желязо – „Самоковото” по пътя за Боровец, изграждане на въжена линия и пирамида. Настоящият градоначалник е определен и за водач на листата с общински съветници. На второ място е председателят на ОбС-Самоков Силвия Стойчева. Като председател и на Общинския съвет на БСП тя коментира, че посочената листа е добре балансирана и в нея фигурират както част от досегашните съветници, така и нови имена, включително и представители на най-големите села – Говедарци и Радуил. Същата е утвърдена с тайно гласуване, подредена от делегатите на конференцията.

С изключение на четири от населените места – Рельово, Доспей, Горни Окол и Широки дол, са известни и кандидатите за кметове. За Алино това е Борислав Брейчев, Бели Искър – Крум Георгиев, Марица – Николай Василев, Радуил – Василка Атанасова, Шипочан – Здравко Пенев, Драгушиново – Марияна Златева, Злокучане – Кристиян Здравков, Долни Окол – Данчо Димитров. В Райово БСП ще подкрепи досегашния кмет Васил Васов, изборът за Продановци е Янко Сираков, Клисура – Елена Симонова, Ковачевци – Васил Дойчинов, Поповяне – Йордан Доганов, Ярлово – Васил Миленов, Мала църква – Ивайло Петров, Маджаре – Иван Марков и Говедарци – Юлияна Стоянова. Ново село е единственото, в което няма да има избори. Предложенията са направени от партийните организации в съответните села.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close