ОбществоСамоков

Владимир Георгиев с награда за здравеопазване на церемонията „Кмет на Софийска област за 2017 г.”

Самоков 365

На официална церемония в Областната администрация на Софийска област бяха връчени годишните награди на Областния управител за 2017 година. Кметовете на общините от региона бяха посрещнати от Областния управител Илиан Тодоров, неговите заместници  Галя Георгиева и Николай Николов, главният секретар на Областната администрация  Мая Цанова, директорите на дирекции и началниците на отдели в администрацията. Начало на официалната церемония дадоха децата от ОУ „Васил Левски“-град Правец, които поздравиха присъстващите с няколко коледарски песни. По стара българска традиция, те сурвакаха домакина – г-н Тодоров, като му пожелаха успехи и здраве през следващата година. Той на свой ред дари всяко дете с кравай и лакомства.

Областният управител приветства присъстващите и им благодари за ползотворната съвместна работа през изтичащата 2017 година. Областният управител подчерта, че макар и отличените от днешното събитие общини да са няколко, всички кметове и техните екипи заслужават адмирации за работата и инициативите си по места. Илиан Тодоров изтъкна, че Областната и общинските администрации работят изключително ползотворно, в духа на конструктивен диалог и разбирателство, което е и причината Софийска област да е един от най-бързо развиващите се региони в страната. Областният управител пожела това да остане така и занапред и подчерта, че Областната администрация винаги е отворена за съдействие и подкрепа за добрите проекти, които са от полза за жителите на Софийска област.  Илиан Тодоров призова кметовете да не спират да обменят опит и добри практики помежду си, за да развиват още по-успешно своите общини и региона.

Събитието продължи с официалното връчване на отличията „Кмет на Софийска област за 2017 г.“ в областите „Околна среда”, „Инфраструктура и градска среда”, „Образование”, „Култура”, „Социални дейности”, „Трансгранично и международно сътрудничество”, „Спорт и младежки дейности” и „Привлечени инвестиции”. Кметът на Самоков Владимир Георгиев получи приз в категория „Здравеопазване”, където беше отличен и градоначалникът на община Ботевград Иван Гавалюгов. Получавайки своите призове, всички кметове благодариха на екипите на общинските администрации за упоритостта и труда, който полагат, за да могат в общините да се реализират полезни за хората проекти. Участниците и гостите на церемонията по връчването на Годишните награди на Областния управител на Софийска област за 2017 г. се разделиха с пожелания за здраве и много професионални и лични успехи през 2018 година.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close