Седмицата

Владимир Георгиев получи наградата си за кмет на месец май

Kmeta1 (2)Анелия Балабанова

Самоковският градоначалник Вл. Георгиев получи официално наградата си от kmeta.bg за кмет на месец май. Боян Томов – един от инициаторите и създатели на портала на българските общини дойде лично, за да връчи грамотата. Пред представителите на местните медии той поясни, че съвсем скоро, до един месец на бял свят предстои да излезе и вестник в сътрудничество с информационна агенция „Фокус” като една от целите на изданието ще бъде споделянето на добри практики в различни населени места.

Освен месечната класация за постиженията на българските общини и техните ръководители, ще има и годишна. Трима кметове ще бъдат отличени, съобразно броя на жителите в съответното населено място – до 20, до 50 и над 50 хиляди жители. Екипът на kmeta.bg е подготвил анкети, съдържащи 10-15 въпроса. Боян Томов внесе конкретика относно крайния резултат. По думите му 50% от крайния резултат се образува от мнението на гласувалите граждани,  40% от кметовете  и 10% от екипа на kmeta.bg. Номинациите обхващат периода на целия четиригодишен мандат и е своеобразно признание за работата, положения труд и усилията. Официалната церемония ще бъде на 11-ти септември. „Във всяка една от категориите Самоков има какво да покаже и да се представи достойно” – коментира кметът Вл. Георгиев и добави, че малки общини като нашата гледат да компенсират и наваксат дистанцията спрямо останалите най-вече с оригинални и практични идеи.

Kmeta.bg – единствената медия, трибуна на българските общини съществува от три години, но за това кратко време успява да стане генератор на редица инициативи. Сред безспорните постижения е списание „Икономика”, където намират поле за изява последните иновации и достижения в областта на бизнеса. Знаем, че това е слабо място и „болна” тема за Самоков и тепърва има какво да се направи в тази насока. Мащабно събитие е насрочено за 4-ти септември. В сградата на бившия хотел „Кемпински” – София ще се проведе изложение под надслов „Бит, култура, празници и туризъм” с участието на представители от различни чуждестранни компании, консулства, дипломатически мисии и общини със самостоятелни щандове, сред които по всяка вероятност и община Самоков.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close