Самоков

Владимир Георгиев: „Един град, това не са само къщите, училищата, читалищата и музеите. Един град са хората”

“Самоков 365”

На празника на Самоков, след отслужването на тържествения водосвет от Негово Светейшество митрополит Неофит и издигането на знамената, в присъствието на президента Румен Радев и официалните лица, кметът Георгиев се обърна към своите съграждани.

„Имам честта и удоволствието да се обърна към всички вас с пожелание за здраве и благоденствие и да ви поздравя с празника на град Самоков, който отбелязваме в Деня на успението на самоковския светец великомъченик Симеон Самоковски. Самоков е древен град. Създаден по време на Второто българско царство, градът ни и до ден днешен има своето специално място в настоящето и бъдещето на България”, с тези думи градоначалникът поздрави съгражданите си. Кметът подчерта богатото историческо минало и културно значение на Самоков, природните му красоти и това, че е успял да се съхрани във времето. А това, което го прави значим и днес са самите хора, живеещи на това място.

„Обичаме града си, не само защото е наш, а защото е част от нас, така, както обичаме родителите, децата и приятелите си. Един град, това не са само къщите, училищата, читалищата и музеите. Един град са хората. Самоков ние откриваме в изкуството, създадено от предците ни, във всички наши спомени тук. Той е част от живота, от мирогледа, от плановете ни за бъдещето”, каза Георгиев. Градоначалникът подчерта, че Самоков се развива, променя визията си, но се старае да съхрани своите вековни традиции.

На финала на своето слово, кметът се обърна към младите хора в града, с призив да не забравят своето родно място и прозореца, от който се вижда Рила: „Вие може да заживеете в друг град или държава, да промените навиците и ценностите си, но това, което никога не бива да изчезне от съзнанието ви са уличката, която води към дома, съседите, училището, приятелите, прозореца от който се вижда Рила.Да бъдем единни, мъдри и сплотени в името на по-доброто бъдеще на хората от нашата Община!Нека Свещеномъченик Симеон Самоковски да ни закриля!”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close