Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

Владимир Владимиров представи новата си книга – „Синът на Атлантида”

Анна Манова 

На 20 април във възрожденската обстановка на Сарафската къща Владимир Владимиров представи най-новата си книга – „Синът на Атлантида”. Той изненада присъстващите с голям по обем роман, който е част от бъдеща трилогия. До този момент Владимиров е познат предимно като автор на поезия.

За представянето на „Синът на Атлантида” се погрижи председателят на литературен клуб „Димчо Дебелянов”, и познат самоковски писател Иван Ненов. Той призна пред аудиторията, че е заинтригуван още от прочитането на заглавието, а след това и от сюжетната линия, която е пренесена на нашата територия, до нашия край и подножието на Рила планина. Дори героите носят имена на познати наши съграждани – интересен похват, който показва как авторът е подходил по оригинален начин в писането си.

Самият Влади Владимиров сподели, че идеята за написването на книгата се корени в желанието му да излезе от поезията и да покаже нещо различно. „Синът на Атлантида” е написана от него преди повече от 10 години, но сега вижда бял свят. Дори има интерес към нея от  страна на Сърбия и Франция и скоро ще бъде преведена. Владимиров призна, че пише предимно на ръка, в тефтери и не обича да се влияе или да копира чужди идеи и модели. Авторът сподели също, че датата 20 април не е избрана случайно, за него тя има сантиментална стойност. Причината е, че преди 34 години на тази дата е написал първия си стих, посветен на големия български алпинист Христо Проданов, който изкачва връх Еверест. И макар да се е колебаел дали да продължи през годините с писането, той не се отказва и така вече 34 години изказва своя личен връх. На финала на срещата присъстващите имаха възможността да задават своите въпроси към автора, както и да си закупят книгата.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close