БоровецОбществоРегионални

Вицепремиерът Николова провери дали се спазват противоепидемичните мерки в Боровец

„Самоков 365“

Вицепремиерът Мариана Николова посети Боровец днес и провери дали се спазват противоепидемичните мерки в курорта. По думите на Николова ако всички са дисциплинирани – в това число туристи и представители на бизнеса, ще има възможност за сезон в Боровец.

Отново по думи на вицепремиерът по празниците бизнресът е проявил дисциплина и няма данни за нарушения в трите зимни курорта. Тя направи проверка в местата за настаняване и ски зоната в курорта Боровец днес.

„Контролът, както от страна на Министерството на туризма, така и от всички останали органи, е безкомпромисен“ коментира тя. И допълни, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора. „Защото всяко нарушение, освен че води след себе си санкции, влияе директно и върху имиджа на страната, и върху оценката за сектора. А това е предпоставка за спадове, което в тази тежка ситуация не можем да си го позволим“, обясни министърът.

„В Европа курортите не работят, тук са отворени. Зимните спортове са много важни за здравето на хората, защото се закаляват. С радост виждам колко много скиори има“, каза вицепремиерът. Тя направи инспекция на кабинковия лифт в курорта, като разясни, че всичко трябва се дезинфекцира и се осигурява необходимата дистанция. Министърът отправи препоръка правилата да са на публични места, защото достъпността и информираността е много важна.

Урегулирахме въпроса за тоалетните, както и възможността за поставяне на малки пейки, за да може туристите, като си вземат храна, да има къде да се нахранят. Вицепремиерът сподели, че се следи стриктно работата на ресторантите и дали има сменен режим. Работят само ресторантите в хотелите, при това с лимитиран час – 22 часа. Ако сме дисциплинирани, спазваме мерките и бройките на заразените и болни намалеят, ще може да обсъждаме и други мерки, облекчаващи ресторантите, бе категорична тя. Министър Николова провери и как функционират ски гардеробите и информационният център в Боровец. По време на инспекциите тя бе придружена от  Василия Константинова – изп. директор на “Бороспорт”, Георги Кочов – изп. директор на “Бороспорт”, Владимир Георгиев – кмет на община Самоков и Петър Попангелов – един от най-успешниите български състезател по ски, съобщават от www.blitz.bg

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close