Обща категорияОбществоРегионалниСамоков

ВИС “Лунни лъчи” и ДГ “Дилижанс” отново първенци в национален фестивал

“Самоков 365”

ВИС “Лунни лъчи” и ВГ “Дилижанс” към читалище – паметник “Отец Паисий – 1859” отново са първенци от национален фестивал. Двата читалищни състава взеха участие в Националния фестивал за стара градска и шлагерна песен “Празник на любовта и виното”, който се проведе на 16.02.19 г. /събота/ в гр. Елин Пелин.

В тазгодишното издание на фестивала взеха участие над 30 групи и индивидуални изпълнители от различни краища на страната.  В категория “Съпровод на живо” – ВИС „Лунни лъчи” спечели първо място. Те се отличиха с оригиналната оркестрация на песните и прекрасното изпълнение на солистите на групата –Цветан Ангелов и Ирина Атанасова ,която спечели и златен медал за индивидуалното си изпълнение на песента „Замълчи”. Отлично представяне направи и ВГ “Дилижанс”. В категория “Съпровод – синбек” спечелиха първо място и златен медал за индивидуалното изпълнение на Надя Миткова, което впечатли журито и взриви публиката.

На церемонията по награждаването председателката на журито – Бони Милчева каза: “Самоковци взеха всички големи награди, но пък съвсем, съвсем заслужено”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close