Седмицата

„Виртуално предприятие“ имат в ПТГ ”Н. Вапцаров”

 

tehnikumВ Професионална техническа гимназия ”Н. Вапцаров”- гр.Самоков на 16.01. 2014г., се подготвиха с обучение за Националното състезание   „Виртуално предприятие“ 2014г . Това е програма с практическа насоченост на икономическите паралелки – „Икономика и мениджмънт” и „Банково дело”- засега 82 ученици в училището съвместно с Фондация „Джуниър ачийвмънт“ и лектор Джеймс Йоловски.

За четвърта   поредна година те участват в тази програма и Националното състезание и постигат успехи, като няколко техни екипа стигат национални финалисти.

Състезанието представлява компютърна симулация, в която учениците от гимназиален етап поемат управлението на свое собствено предприятие. Подават решения в различна икономика и създават нов продукт, който трябва да управляват, за да постигнат целтта си,а именно печалба.

Чрез тази програма се запознават практически с много от теоритичните дисциплини – счетоводство, икономика, маркетинг, мениджмънт и др. Събитието е част от календара на МОН и има статут на Национална олимпиада по икономика. 

Екипите са подготвени и очакват конкуренция от училища от градове като София и Пловдив. Предварително се решава тест, от който участниците получават Сертификат за отговорен бизнес от инициативата „Социални иновации“.

Ентусиазмът на ученици от 11 и 12 клас е в разгара си и с нетърпение очакват старта на състезанието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close