Политика

Виржиния Лобутова, кандидат за общински съветник от РБ: Моята цел е децата ни да не напускат Самоков

virdjiМоята цел е децата ни да не напускат Самоков. Това няма как да се случи без коренна промяна и управление, насочено към привличането на инвестиции и осигуряване на нови работни места.

 

Това заяви Вержиния Лобутова, кандидат за общински съветник от Реформаторския блок в община Самоков.

 

Най-големият проблем в общината е липсата на перспектива за младите да не напускат града. Това, че Общината е най-големият работодател е не повод за гордост, а по-скоро за срам, категорична бе Лобутова. Осигуряването на благоприятен бизнес-климат трябва да бъде основен приоритет на общинската администрация, не създаването на изкуствена заетост чрез временни програми, добави още тя.

 

Основен приоритет в работата ми като общински съветник ще бъде подобряването на условията, в които порастват децата ни, заяви Лобутова. Ще работя за подобряване на качеството на образованието чрез стимули за педагогическия персонал и за учениците, добави тя.

 

От изключителна важност за развитието на града е туризмът, който не се забелязва особено. Боровец и Цари Mали град са ценности, които трябва да развиваме, но освен тях трябва да се обърне внимание на използването на минералните извори и останалите паметници на културата, които са в окаяно състояние, каза Лоботува. Тя даде за пример Синагогата, която от години не прилича на паметник на културата.

 

Като майка на три деца не мога да допусна общината да продължава да върви надолу и да нямам аргументи, които да ги задържат в родното им място, коментира Лобутова и добави, че това я е мотивирало да се кандидатира за общински съветник.

 

Не искам бъдещето на децата ми и на общината да зависи от празни обещания, които слушаме всеки 4 години, затова взех нещата в свои ръце, категорична бе тя. Когато започна нещо винаги го довършвам без значение от трудностите, които срещам по пътя си и с опората, която имам в лицето на Борислав Чилингиров и колегите от Реформаторския блок съм убедена, че можем да променим ситуацията тук.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close