Регионални

ВИП кварталът очаква своите обитатели

Анелия Балабанова

vip-2Едно място, разположено в горната в част на града – т.нар. ВИП квартал набира все по-голяма популярност сред самоковци като предпочитано кътче за живеене. Макар и отдалечено от центъра, без каквато и да е инфраструктура в началото, то привлича много хора. Най-вече заради спокойствието, което предлага. Очертава се една тенденция за предпочитане на закупуване на площи за жилищно строителство, извън големите квартали „Възраждане” и „Самоково”.

Разположени в непосредствена близост са стадион „Искър”, Туристическата градина и парк „Лаго”, предпочитани дестинации за спорт, отдих и разходка. Към момента всичките 40 парцела, разположени в кв. 206А, 206Б, 206В и 206Г, са продадени. В рамките на отминаващата 2016г. са реализирани най-много сделки – 12, съобщи инж. Бранимира Бодурова – директор на Дирекция ХДЕТТОС в Общината.

Припомняме, че определената цена за обектите беше 57.60 лв. без ДДС. Поради засиления интерес на  заседание през месец октомври общинските съветници взеха решение във връзка с постъпило заявление от гл. арх. Надежда Клинчева за промяна на Общия устройствен план на Самоков. Това е стъпка, която ще позволи обособяването на допълнителни парцели за строителство. Целият терен е в рамките на регулационните граници на Самоков.

На ул. „Петър Попангелов” вече е изградена необходимата инфраструктура – вода, канал, газ. През следващата година това ще се случи и на другата, успоредна на нея улица. Общината е отредила парцел за трафопост и предстои изграждането му. Предприемат се и стъпки в посока на облагородяване на пространството около река Искър, като се запази максимално съотношението на зелените площи и строителството. Част от новите собственици на имоти в т.нар. ВИП квартал вече имат свои къщи.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close