КултураРегионалниСамоков

Виктория Чипова представи първа самостоятелна изложба

Анна Манова

Виктория Чипова представи първата си самостоятелна изложба. Младата дама показа платната си в края на миналата седмица. Изложбата се проведе пред Художетствена галерия „Проф. Васил Захариев“ в града. Чипова бе наредила над 50 платна сред които пейзажи, портрети, графика и по-абстрактни картини.

22-годишната Виктория е студентка в четвърти курс в СУ „Климент Охридски“ със специалност „Българска филология“. И освен че обича да чете книги намира свободно време за две нейни любими хобита – рисуване и създаване на съдържание в YouTube. Като ученичка тя бе един от активните членове на „Ваканция в библиотеката“.

Чипова сподели пред гостите на изложбата, че рисуването присъсва в живота й от доста години, но сега дори малко на шега се решава на първа самостоятелна изява и да покаже какво ражда нейното безкрайно въображение. В ученическите си години е посещавала школите по рисуване на Пенка Боянова и Бойко Павлов. След това е преустановила за кратък период своя интерес към изобразителното изкуство. До скоро, когато отново получава стимул. Един от вдъхновителите й е преподавателят по музика в Китее, Финландия, Пламен Димов. Той я насърчава да покаже творенията си. С него я свърза любовта й към Финландия, на която посвещава единия си YouTube канал, другият е свързан с рисуване.

Сред картините от изложбата могат да бъдат видяни пейзажи, графики, портрети, съчетаване на различни техники и стилове. Виктория не се страхува да експериментира. Част от портретите са вдъховени от жените на Хенри VIII, любовта й към Финландия и към по-хард звученето в музиката и по-специално групата Nightwish. Нейни приятели създават прякор, с който тя се припознава чудесно – Queen of fan art.

На въпроса как се вижда след завършване на университета Виктория Чипова отговаря, че ще продължи да се занимава с YouTube и ще организира още самостоятелни изложби. Планува да записва магистратура. Следващата й изява ще бъде на Боб феста в Радуил, който ще се проведе в началото на септември. Изложбата й пред Галерията в Самоков може да бъде видяна до 5 август.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close