Култура

Виктория Тодорова е „Мис Пролет 2015”

мис ПролетАнелия Балабанова

Пролетни емоции и ведро настроение с адрес Младежки дом-Самоков предложи петъчната вечер. Поводът беше поредното организирано събитие и конкурсът „Мис Пролет 2015”. Жури в състав  Делян Василев, Иван Шуманов от читалище „Младост – 2003”  и Петьо Кисов – актьор от Младежки театър „Веселушко” определи  носителката на престижната титла – Виктория Тодорова и нейните подгласнички Невена Чупетловска /2 място/ и Деси Димитрова /3 място/. Короната на победителката беше връчена от миналогодишната избранничка Ивелина Славева. Повод за радост имаше и в редиците на по-малките дами, които излъчиха Мис тоалет, чар и артистичност. За всички имаше награди. Една от изненадите на водещите Латинка Щъркелова и Евгения Константинова наподобяваше добре познатата история за Пепеляшка. Досущ като героинята на Шарл Перо, имаше обувки и трябваше да се намери момиче от залата, на чиито крака ще станат.

Щастливката се оказа Маргарита Красимирова. По време на двучасовата програма зрителите се насладиха и на други живописни атракции – спортни танци, естрадни изпълнения на Ивелина Славева, сценки от народното творчество „Мечтите на Хитър Петър” с главни действащи лица учениците от 3-ти клас ОУ „Митр. Авксентий Велешки”, вещо наставлявани от тяхната преподавателка Виолета Щупалова, Шишмановската група с ръководител Иванка Слатинска и Иван Машов /съпровод на акордеон/.

На сцената в Младежки дом – Самоков се изяви още 6-годишната Божидара Атанасова с народни песни. Христо Христов направи представяне на кратката японска поетична форма „Танка”, която по всяка вероятност ще бъде в основата на поредната му книга. Музикантът Стоил Шакалов и неговият колега Димитър поздравиха присъстващите с невероятни парчета, които повишиха градуса на настроението. Гвоздеят и най-вълнуващата част беше когато Виктория Недялкова – майката на Криси, за която ви разказахме преди време, получи  събраните средства от благотворителната инициатива на клуб „Арт палитра”. Сумата е в размер на 147 лв., а обещанието е, че това няма да бъде последната подобна акция.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close