ОбществоСамоков

Виктория Кленова и Доника Баракова с два златни медала и множество отличия от Международни конкурси

Анна Манова

От 23.06 до 30.06 в курорта Слънчев бряг се състоя Международният фестивал за мода, таланти и красота „Prince and princess of the world”. Заедно с него се провежда и Международният форум за таланти и мода „Stars of the world”, в който тази година взеха участие деца от 13 държави, от 4 континента, разделени в различни възрастови групи. Мероприятието е с конкурсен характер. А всяко дете е силно в това, с което се изявява и занимава, притежават различни таланти. Това прави конкуренцията по-оспорвана. Организатор и на двете интернационални мероприятия е Арт компания „Нови звезди”.

И в двата форума имаше самоковско участие. За да представят достойно града си с талант, чар и красота се явиха Виктория Кленова и Доника Баракова. И двете са възпитанички на танцовото студио „Кати денс”, с художествен ръководител Катрин Митева.

В „Prince and princess of the world” Виктория Кленова се представи с хореография с характерен танц, като талант. От своя страна другата самоковска чаровница Доника Баракова направи няколко дефилета – с народна носия, бална рокля и взе участие в дефиле на тема „Моят приказен герой”. В  „Stars of the world” и двете самоковски участнички се представиха в две номинации- като модели и с хореографии със съвременни танци.

Виктория Кленова и Доника Баракова си тръгнаха с по един златен медал за хореография и по един сребърен за модел. От своя страна Доника грабна лентата за усмивка /Smile/ от „Принц и принцеса на света”, а Виктория завърза множество приятелства, което автоматично и спечели лентата за приятелство /Friendship/.  И двете момичета споделиха, че участието в подобен тип мероприятия е изключително вълнуващо не само заради възможността да си тръгнеш с корона и награди, а и с това, че можеш да завържеш контакти със свои връстници от различни държави. Не пропуснаха да благодарят и на своята хореографка Катрин Митева за положения труд и благодарение на която са носителки на златните медали.

Самоковските грации  впечатлиха журито и си тръгнаха с медали, множество награди и покани за други подобни международни форуми /Русия, Япония/, в които да представят едновременно както себе си, така и града и страната си.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close