РегионалниСамоковСпорт

Виктория Гончева с второ място от петото издание на „Пампорово байк фест 2019”

Анна Манова

Самоковската състезателка по колоездене Виктория Гончева взе участие в престижното състезание „Пампорово байк фест 2019”. Тя успя да се докаже сред байкърите от цяла Европа. Малко късмет не й достигна да се класира на първата позиция и завърши втора в категорията.

Петото поредно състезание на „Пампорово байк фест 2019” се проведе между 20- 23 юни и събра на едно място европейския елит в планинското колоездене. Основният акцент в програмата тази година бе домакинството на България за първи път на кръг от iXS Downhill Cup.  В състезанието взеха участие над 100 колоездачи от Испания, Франция, Велокобритания, Португалия, Германия, Гърция, Румъния, Македония и България. Наред с това Пампорово се превърна в притегателен център и за най-добрите колоездачи от всички райони на България, защото освен кръга от iXS Downhill Cup по време на феста се състоя също 2-ри кръг от “Виваком Даунхил Серии”, 3-и кръг от Детските байк серии и Националния шампионат по форкрос.

На едно от най-мащабните събития за годината в сферата на колоезденето се доказа и самоковката Вики Гончева. Дните на състезанието се оказаха като доста динамични от страна на климатични преживявания, което допълнително усложни трасетата за карачите. Не липсваха и травми, с които и нашето момиче не  успя да се размине.

„Имах падане точно на последната тренировка преди финалите. Ударих си ребрата и ми беше доста трудно да дишам. Условията бяха много тежки, времето беше лошо и имаше моменти, когато трасето беше невъзможно за слизане. Това беше първото ми състезание в най-голямата категория Elite Women, където конкуренцията е и най-силна. Организацията беше на много високо ниво и чуждестранното участие бе засилено. Имаше участници от цяла Европа и за съжаление челните места бяха окупирани точно от тях. Научих наистина много и въпреки че съм доста разочарована от резултата нямам търпение за следващото състезание”, сподели пред в. „Самоков 365” Гончева.

Сега Вики се подготвя за следващото предизвикателство – състезание от втори кръг от ендуро сериите, което ще се проведе идните почивни дни в Петрич.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close