КолоезденеРегионалниСпортСпорт

Виктория Гончева с второ място на шампионата в Чепеларе

Илиян Чалгънов

Колоездачката Виктория Гончева добави нов медал в колекцията си, след като стана втора на кръг от Държавния шампионат по планинско колоездене, състоял се на трасето на “Мечи чал” през уикенда.

Шампион при жените стана Изабел Янкова, а веднага след нея се нареди и Виктория. Трето време записа Мартина Григорова.

Чепеларе събра едни от най-добрите родни колоездачи в оспорвана битка за титлата Национален шампион на България за 2018. 80 колоездачи взеха  участие в Държавния шампионат по спускане. Родопският град за първи път  приема състезание от такъв ранг.

Пистата над Чепеларе е с дължина от 3 400м и 700м денивелация, като включва всякакви естествени и изкуствени препятствия, като корени, камъни, стръмни участъци, големи скокове и други.

Освен национален шампионат, състезанието бе част и от календара на Българските колоездачни серии за 2018, като ще носи точки за генералната ранглиста.

Участниците в състезаниетобяха   разделени в 6 отделни категории – Юноши 15-16, Юноши 17-18, Мъже Елит 19+, Мъже Мастър 30+, Жени и Хардтейл.

Мечи Чал DH се провежда за първи път, а организаторите се надяват да успеят да го превърнат в една добра традиция. Събитието се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, Ред Бул България, хотел Перелик, DoppeHerz, Roobarи други.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close