РегионалниСпортСпорт

Виктория Гончева се доказа и в Румъния – с бронз при мъжете

Самоковската байкърка Виктория Гончева завърши на трето място при мъжете и първа сред жените, в кръг от държавният шампионат на Румъния, провел се в курорта Синая на 2-3 септември.

Освен със своята красота и подреденост, румънският курорт може да се похвали и с множество манастири и исторически забележителности, както и замъка Peles .

„Последния път когато се състезавах в тази държава останах изключително разочарована от класирането си, останах 3та в крайното класиране. Затова реших да се върна отново, с нови сили, и да покажа на какво съм способна. Дните на тренировките вървяха перфектно-времето беше слънчево, нямах технически проблеми с колелото, атмосферата беше приятна, домакините бяха много любезни и гостоприемни. Трасето ми допадаше доста повече от предишното и се отпуснах много, чувствах се бърза и непобедима. Така неусетно минаха двата тренировъчни дни и ето…дойде и най-важния момент – самото състезание. Още от вечерта знаех, че прогнозата за времето не е така оптимистична, както беше за предходните два дни, трябваше да завали точно за финалите. Това не беше на добре. Квалификационното ми спускане вървеше по план, имах страхотно спускане до средата на трасето, където спуках гума и тя се оплете в педалите ми и те блокираха. Наложи се до долу да тичам с колелото под ръка. Не беше от най-приятните разходки в гората, но финиширах цяла. Тъкмо започнах да загрявам за финалите(оставаха около 30 мимути) и както си мислех, че ще се размине дъжда и нямаше нито едно облаче, всичко се стъмни до такава степен, че лампите по улиците светнаха! Излезе силен вятър, по паркинга летяха шатрите на отборите, наколенки, каски, колела, всички сменяха гумите за сухо с такива за кал. Положението беше като на война, буквално! В последствие отложиха с около час състезанието, заради силния дъжд. Трасето от прашно стана като река и за първи път не исках да се качвам на старта. Нямах добро предчувствие, а когато го усещам нещата никога не отиват на добре. Все пак имах работа за вършене, както казах по-горе бях дошла за победа, и се качих уверена за още едно последно спускане. За съжаление около 10 метра след старта паднах и разтегнах мускулите и сухожилията на рамото ми. Това не ми се случва за първи път и знаех как да действам. Станах бързо, още под действието на адреналина и някак успях да сляза до долу, а дори не помня как. Нямах представа на кое място съм завършила, тъй като в последния момент ми казаха, че не мога да се състезавам в категорията на жените, защото нямам румънски лиценз. Така се озовах в най-многоброймата категория на мъжете. След дълго протичане на състезанието и продължителния порой, който така и не спря, организаторите казаха, че няма да зачитат финалните спускания, а само квалификационните. Това значеше, че аз завършвам на последно място. В последствие аз отидох в болница, за да прегледат по-обстойно рамото ми и пропуснах церемонията по награждаването. Оказа се, че не са зачели времената само на една от категориите. И така аз останах на 3-то място в отворената категория на мъжете и, разбира се, с първо време при жените! Голям успех според мен, за първи път се класирам толкова напред в състезание и съм много щастлива от резултата! Румъния изглежда, че винаги има с какво да ме изненада“ заяви Вики Гончева за „Самоков 365“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close