РегионалниСпортСпорт

Виктория Гончева пребори конкуренцията и се класира на второ място на Европейското състезание в Австрия (текст+видео)

Анна Манова

Самоковската колоездачка Виктория Гончева направи поредното си отлично представяне. Тя успя да надвие конкуренцията си и да се класира на второ място в категория U19 в кръг от IXS Европейски шампионат, провел се от 16- 18 юни в Шладминг, Австрия. Това е първото състезание за Виктория от такъв ранг.

В надпреварата участие взеха над 400 състезатели от почти цяла Европа. А заедно с нашето момиче пътува и част от националния отбор по спускане на България. Като при юношите най-добро класиране направи Денислав Ангелов, който записа 24 -то място, а при мъжете Стивиан Гатев завърши на 80-та позиция. Предвид големия брой участници и ранга на състезанието те показаха добри резултати.

Трасето отново се е оказало голямо предизвикателство за нашата състезателка. Преди няколко години на него са се провеждали световни купи. А дължината му е около 3 км. „Трудността на трасето е наистина на високо ниво. Имаше много скоростни участъци, където скоростта на спускането достигаше 60 км/ч и от спирачките се бяха получили огромни бабуни и дупки. Не липсваха и множество технични завои, както и един участък с корени. Когато заваля минаването през тях беше меко казано драматично. Определено съм доволна от представянето си. Нямаше как да стигна първа, защото разликата ни беше доста голяма, но другите ми конкурентки дадоха много близки времена до моите и трябваше да си затвърдя второто място с доста усилия”, каза за „Самоков 365” Вики Гончева. И въпреки че не е имала достатъчно време да опознае трасето и да си избере бързи линии, което я е изпратило на състезанието с известна доза притеснение, самоковската байкърка съумя да завоюва второ място.

След отличното класиране и изкачването на почетната стълбичка предстоят още състезания. Следващите са този уикенд в Пампорово, следва Осогово. „Двете състезания са доста важни за мен, защото са кръгове от българските серии, а аз определено искам да доминирам на родна земя”, сподели младото и амбициозно момиче.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close