Спорт

Виктория Гончева грабна златото от Папреница

Анна Манова

Отново самоковци имаме повод за гордост. Нашето момиче Виктория Гончева успя да грабне златото в първия кръг от българските даунхил серии. А преди официалния старт на сезона в страната ни, тя взе участие в състезание в Гърция, където отново се изкачи на първо място на почетната стълбичка.

Състезанието се проведе от 12-14 май в близост до град Петрич или така наречената местност Папреница, която е кръстена на стара военна застава, точно на границата с Гърция, намираща се на върха на планината.
Участниците бяха над 150 човека, като имаше и такива от съседна Гърция.

Освен обичайните категории, това състезание беше квалифицирано с много висок ранк и мъжете на възраст над 18 години имаха възможността да се борят за спечелването на точки, които се зачитат в световната ранглиста-Men UCI 18+. Другите категории бяха форлойфъри, т.е. деца, които не са навършили години, за да карат в следващата категория, Junior Men 15+, Woman, Men Open и Veterans 30+

„Това за мен е второ състезание за този сезон и първо от българските серии по спускане. Първото ми беше преди месец и се проведе в Гърция, като отново спечелих първо място. Новият отбор е страхотен, много съм доволна! Тренираме усилено и напредваме бързо. Нямах възможност да разгледам трасето пеша, но треньора ми показа интересни линии направо с колелото. Трасето беше доста технично. Отличителното е, че беше доста дълго, като най-трудния участък беше в края. Изискваше се голяма издръжливост, за да не се размажеш. За мое огромно щастие нямаше големи скокове, само тук- там някой камък, който трябва да се „прелети”.
Да стана първа ми помогна единствено силата и издръжливостта, които натрупах с усилени тренировки в залата преди сезона”, сподели пред „Самоков 365” талантливата байкърка.

Виктория Гончева, която е от скоро се състезава в нов клуб, записа най-добро време пред Маргарита Христова и завърши първа. Въпреки отличното си представяне, трудното трасе и спечеленото злато, нашето момиче има някои забележки към себе си и се заканва да годни само високи резултати. „Трябва да призная, че изобщо не съм доволна от резултата си.. Очаквах да дам много по-добро време и в стремежа да го подобря паднах и се контузих. Затова не успях да дам всичко от себе си на финалното спускане, съответно си тръгнах леко разочарована, макар и с първо място. Човек се учи от грешките си, аз си извадих няколко много важни извода, които се надявам да ми помогнат”, каза Виктория.

След състезанието в гр. Петрич, Виктория ще се участва в първия кръг от българските градски серии в Габрово /21 май/ и Европейския шампионат в Сестола, Италия в периода 26-28 май.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close