КолоезденеРегионалниСпортСпорт

Вики Гончева с нов връх в колоезденето – спечели първия старт на Балканската Купа

Самоковската колоездачка Виткория Гончева триумфира в първи кръг на Балканската Купа в Синая, Румъния. Спусканията се състояха на 26 и 27 май, а състезанието бе по-особенно за Вики, тъй като миналата година тя се контузи на това трасе.

По това време се състоя и кръг от румънския национален шампионат, в който нашето момиче участва и завърши на второ място.

“Това беше първата Балканска купа, която се провежда някога. Конкуренцията в моята категория този път беше доста силна и се надявам до края на сезона да става все по-голяма. Завърших втора в старта за Румънския национален шампионат, но съм първа в класацията за Балканската купа. Определено съм доволна от резултата ми и вече очаквам с нетърпение следващия старт в Македония този уикенд. Трасето ми е едно от любимите-има приятни скокове, скоростни участъци, но също и няколко много технични. Румънците винаги са много добри домакини и са приятелски настроени. Миналата година се контузих там и все още се възстановявам от травмата, затова заминах със смесени чувства. Смятам, че успях да превъзмогна страха  и хубавите спомени станаха повече от лошите.” заяви Гончева за “Самоков 365”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close