РегионалниСпортСпорт

Вики Гончева преодоля стръмното и опасно трасе в Яхорина и отново е на върха (ВИДЕО)

 

Илиян Чалгънов

Самоковската състезателка по планинско колоездене Виктория Гончева записа нов успех на международна сцена и отново стана първа в нейната и още две категории. Тя успя да се пребори сред доста силна конкуренция от Словения, на TrebaDH 2017 International Class 2 , провело се на 19 и 20 август в на трасето в Яхорина,  в Босна и Херцеговина.

Самата тя сподели, че е имала доста малко време за тренировка по въпросното трасе, а в деня на състезанието е валял дъжд, което го е направило изключително опасно. Освен това трасето в Яхорина е доста стръмно и каменисто. Доста интересен факт е, че дължината му е цели три километра, което поставя на сериозно изпитание издръжливостта на всеки един състезател.

“Това е най-трудното трасе, на което съм карала през цялата ми кариера дотук. Беше много тясно, с “плаваща” почва и нямаше никакво сцепление. Нямах добро финално спускане, заради намалената видимост, но съм много доволна от успеха си” завърши тя.

С нетърпение очакваме следващите изяви на талантливата ни байкърка Виктория Гончева, на предстоящото състезание в Боровец.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close