ОбществоСамоковСпорт

Вивиан Кръстева с много добро представяне от Балканския шампионат при девойките старша възраст

 „Самоков 365”                                                      

На 12 и 13 септември 2020 г. в Истанбул, Турция, се проведе Балканският шампионат за юноши и девойки под 20 години. Състезателката на СК „Рилски атлет“  Вивиан Кръстева се представи много добре в своята коронна дисциплина – Скок дължина, класирайки се на призовото  5-то място,като още във втория опит постигна резултат 5 метра и 70 см.Това е неин личен рекорд на открито,подобрявайки го с един сантиметър. В четвъртия опит отново скочи 5 м. 70 см., като остана на 9 см. от бронзовия медал. В този шампионат участваха състезатели от 12 държави членки на Балканската атлетическа федерация.

Още едно 5-то място завоюва Димчо Мицов на Балканският шампионат на Маратон /42,195км./, който се проведе на 13.09 в Кюстендил.Той постигна резултат от 2 ч. 37 мин.  В Държавното първенство той се класира на 3-то място със същото време, а Явор Пиралков се класира на 16-то място с време 4 ч.07 мин.

Следващите състезания са на 3 октомври- Държавно първенство по планинско бягане в Тетевен  и в 04 октомври – 21-ви Национален лекоатлетически пробег за купа „Самоков“.

Костадин Чифлиджанов                                                                                                                     Ст. треньор СК „Рилски атлет“

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close