Слайд категория

Вече трета година учениците от СОУ „Отец Паисий„ работят по един интесресен проект

hristovПо ПРОЕКТ БBG051PO011-3.1.6 „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния проце ” СОУ „Отец Паисий” осигурява целодневна организация на учебните занимания на ученици от 5-8 клас, които имат желание за участие.

За тези 3 години броя на учениците се увеличава непрекъснато и от 2 полуинтернатни групи в момента вече има 4 такива с 104 ученици. Съгласно регламента на проекта на учениците от ПИГ се предлагат допълнителни образователни и социални дейности-обяд и организиран отдих, часове за самоподготовка и дейности по интереси, включващи различни спортни и творчески занимания, културни мероприятия, интересни екскурзии и екопоходи, състезания и турнири.

По проекта бе осигурено оборудване на използваните от учениците класни стаи и кабинети-ламиниране на подове, нови мебели, много учебни помагала и спортни уреди. На желаещите ученици е осигурен обяд, а пътуващите се извозват с училищния автобус. За да могат учениците да добият полезни практико-приложни умения е предоставена и учебна кухня.

Безспорно целодневната организация на учебния процес е търсена и желана от много ученици, защото чрез нея те повишават своя успех в училище, придобиват полезни житейски навици и участват в интересни занимания.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close