Седмицата

Вече има общинско предприятие, ангажирано с депото

Samokov-obshtina2Анелия Балабанова

Общинско предприятие ще управлява и стопанисва Регионалния център за управление на отпадъците, който в момента се изгражда. Решението за това беше взето на проведеното в четвъртък заседание на Общински съвет – Самоков. Дейността на новосъздаденото дружество е свързан с управление, експлоатация и експлоатация на депото. Това най-общо казано включва – разделно събиране, сепариране и рециклиране, обезвреждане на неопасни отпадъци чрез депониране, компостиране и транспортиране на отпадъци.

«Това предприятие сме задължени да го направим» – коментира кметът Владимир Георгиев и добави, че към момента на откриването вече трябва да има проведени процедури за обучение на персонала. По време на обсъжданията нямаше спорни моменти и дискусии. Единствено Петър Георгиев от «Самоковци за Самоков» се поинтересува дали функциите на дружеството няма да се припокрият с тези на фирмата, която отговаря за сметосъбирането и сметоизвозването в общината на база сключен договор и срещу съответно заплащане. Беше направено уточнението, че общинската структура ще бъде ангажирана единствено с депото, което предизвика ответна реакция доколко икономически изгодно би било това. На този етап не може да се даде отговор, тъй като липсват конкретни разчети.

Съветниците възложиха на градоначалника, на основание чл. 55 от Закона за общинската собственост да назначи директор на създаденото общинско предприятие и утвърди щатно разписание по бройка, численост и длъжности. Първоначално ще бъдат ангажирани 22 лица, считано от 01.07.2015 г.

 

   

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close