ОбществоРегионалниСамоков

Вечер на любовната поезия организираха гимназисти от новосъздадения литературен клуб „Агадор“

„Самоков 365“

Интерес към класическата любовна поезия все още има и това твърдение бе доказано от гимназистите от ПГ „Константин Фотинов“. От съвсем скоро в самоковското учебно заведение е създаден литературен клуб, носещ името „Агадор“, който събира на едно място млади хора, увлечени по литературата. Първата изява на новосформирания клуб бе на фаталния петък 13 в креативното пространсто на „Хъба“ /13.01.2023 г./

Гимназистите рецитираха за първи път пред публика любовни стихотворения. Участниците са единадесетокласници с афинитет към литературата и с желание да разпространяват и популяризират  както обичаните българските класици, така и световните имена в сферата.  Ръководител на клуба е преподавателят по БЕЛ Костадинка Христова.  В петъчния ден прозвучаха неостаряващите стихове на Христо Фотев, Пейо Яворов, Евтим Евтимов.

След рецитала участниците отправиха предизвикателство към публиката да прочетат или изрецитират  свои любими творби. Историкът Силвио Томов се включи на драго сърце. Директорът на ПГ „Константин Фотинов“  Венета Симитчийска също участва с любимо стихотворение.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close