Самоков

„Веселушковците” с празничен поздрав към връстниците си от ОУ „Христо Максимов”

Анелия Балабанова

kole6anova

Талант и младост озариха предпразнично Сарафската къща по време на благотворителния концерт – спектакъл под надслов „От деца за деца”. Гостуването беше по покана на Марияна Лобутова – уредник на историческия обект. Около час деветгодишните театрали от детски театър „Веселушко” – Самоков с режисьор Весела Колешанова, възпитаници на НУ „Станислав Доспевски” , забавляваха умело своите връстници от ОУ „Христо Максимов”.

kole6anova-2

В неповторимата атмосфера на културния дом, с детска, неподправена артистичност малките „веселушковци” се превъплътиха в ролята на танцьори, певци и представиха весели и закачливи скечове. На сцената видяхме интересни и забавни интерпретации на известни народни приказки – „Болен здрав носи”, „Посмали малко” и изпълнения на коледни песни „Под смълчаните полета”.

Думите на Дядо Вазов – „Детенце хубаво, пиленце любаво, къде под мишница с таз малка книжчица” написани преди сто години днес биха звучали по различен и съвременен начин. Именно това се опитаха да пресъздадат третокласниците с помощта на режисьора Весела Колешанова и своите преподаватели – Кирова и Никова. За някои посланията да бъдем добри и отзивчиви днес биха звучали „изтъркано”, но е важно да ги има. Особено в навечерието на наближаващите светли празници. Финалният поздрав на Марияна Лобутова беше за една незабравима Коледа и неповторима нова 2017 г., изпълнени с благоденствие за всички присъстващи на концерт – спектакъла.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close