РегионалниСки и зимни спортовеСпортСпорт

Веселин Цинзов приключи кариерата си с 40-о място на Световното в Зеефелд

Най-добрият български ски бегач през последното десетилетие Веселин Цинзов приключи състезателната си кариера. В последното си състезание, индивидуалното бягане на 15 километра на Световното първенство в Зеефелд (Австрия) той се класира на 40-о място с изоставане от 3:42 минути от победителя Мартин Йонсруд Сундби (Норвегия).

Представянето в класическия стил на Цинзов може да се окачестви като отлично, с оглед на факта, че той не се състезава пълноценно през този сезон. Мартин Пенчев се класира 73-и, а 18-годишният Тодор Малчов – 85-и от 95 участници. Малчов трябваше да премине квалификация през миналата седмица, за да може да се състезава с най-добрите.

Нашият васкмайстор Иван Бургов се справи отлично с работата си, независимо от топлото време при, което се проведе състезанието. Температурата достигна до 15 градуса и имаше скиори, които се състезаваха по потници.

Битката за първото място беше изключително драматично. Победителят Сундби стартира по-бавно и изоставаше на всички контроли. В последните метри той измънка първото място с едва 3 секунди аванс пред руснака Александър Бесмертних. Трети остана финландецът Иво Нисканен, който остана много разочарован, че е останал само с бронз.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close