ОбществоСамоков

Вероника Джикова и Владислав Тонев отвориха книжарница „Арес” в кв. „Самоково”

Анна Манова

Двамата млади самоковци Вероника Джикова и Владислав Тонев отвориха книжарница в кв. „Самоков”. Това стана навръх хубавия християнски празник Архангел Михаил – 8 ноември.

В компанията на роднини, близки и приятели те дадоха старт на новото си бизнес начинание. Около два месеца е било необходимо да открият точното помещение като размер и местоположение, както и да се оборудват. Книжарницата носи името на древногръцкия бог „Арес” и се намира точно срещу голяма търговска верига в квартала. От години в „Самоково” не е имало книжарница. Освещаването й беше извършено от отец Георги, който благослови мястото, пожела благоденствие и успехи на съдружниците и поръси всички уважили събитието за здраве. За Влади Тонев това не е първи опит в бизнеса в нашия град, но е един нов вид начинание. От своя страна името на Вероника Джкова се свърза с професионалния баскетбол. За младата и красива дама това е първи опит в света на бизнеса.

Още с първите стъпки в книжарницата прави впечатление голямото пространство, което е оборудвано с богат асортимент от офис консумативи, пъзели, картички, детски книжки за оцветяване, семейни игри и не на последно място разнообразна по стилове и жанр литература. Това е едно от нещата, на което залагат собствениците – да предлагат книги за всеки вкус и да акцентират върху четенето. За това говори и един креативен надпис, който те собственоръчно са изработили – големи букви от стиропор, оцветен в бяло, червено, зелено изписващ ЧЕТИ! Желанието им е да предлагат различни неща, които не се намират лесно навсякъде.

„ С Вероника се познаваме от доста години и определено е човек, на който може да се разчита. Това беше причината заедно да отворим книжарницата. За нас беше важно да намерим правилната локация. Държахме да е голямо и просторно място, оборудвано професионално. Спряхме се на кв. „Самоково” защото нямаше книжарница, а е й най-големият квартал. Желанието ни е да предлагаме разнообразни артикули и голям набор от книги”, подчерта Влади Тонев.

Книжарницата ще работи всеки ден като от понеделник до петък ще е отворена от 9:00 – 18:00 часа, а в неделния ден ще работи от 10:00- 17:00 часа. За обслужването на клиентите ще се грижат трима служители.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close