Политика

Вержиния Лобутова: „Няма да останем безучастни нито в борбата за Общински съвет, нито за кмет”

virjiМария Галчева

Кратка биографична справка.

Вержиния Лобутова е родена  на 22.09.1973. в град  Самоков, семейна с 3 деца.

Работи от 19 г.като търговски асистент и намира истинско удоволствие в работата си.

Тя е новият председател на структурата на „Движение България на гражданите” в Самоков.  Абсолютно ново лице на фона на добре познатите ни лица от политическия живот в града. За нейните възгледи за живота тук, работата, обществената ситуация и за това какви са амбициите на хората на Меглена Кунева, вижте по-надолу.

 

Какво Ви привлече към Движението на Меглена Кунева?

Никой не е истински щастлив само от личните си успехи, ако обществото е болно. У нас то е болно от корупция и престъпност и най-вече от двуличие в политиката. Като майка на три деца знам, че не бива да лъжем поколенията след нас , защото те ще ни отвърнат с презрение.

Имах възможността да работя в предизборна кампния на парламентарните избори,  където водач на листата на РБ беше Димитър Делчев. Следила съм работата му и преди това и виждам последователност в действията му. Запознах се с него, хора от неговия екип и структурите на ДБГ в София област, които са изключително будни, възпитани  и еродирани. В тях открих огромен хъс за промяна и припознах каузата им. Това се оказа основна причина за моя избор. Стоя твърдо зад идеите на ДБГ и РБ.

Имате ли предишен политически опит? Ако не, това не Ви ли притеснява?     

Не, нямам предишен политически опит, но това не ме притеснява, защото винаги съм се интерсувала доста сериозно от политика и от случващото се в нашата страна. Амбицирана съм  да попълвам познанията си, а в ДБГ има хора от които мога да почерпя опит. Отнасям се всеотдайно  към  всичко, с което се занимавам, имам подкрепата на семейството си, така че няма място за притеснение.

Познавате ли колегите си по политическо призвание?

Да, познавам колегите си. Екипът на ДБГ в София област е съставен от млади и интелигентни хора, които споделят опита си с нас и срещаме тяхната подкрепа, както и на нашия народен представител Димитър Делчев.

Как преценявате обществената ситуация в Самоков?

Самоков е град с атмосфера, неслучайно е наречен малък град с голяма история. Хората имат различни виждания за това как трябва да се развива общината, но за да успеем всички, трябва да насочим дейноста си в една посока. Да няма празни приказки и борба за надмощие, а да се работи за просперитета на района.

Ситуацията не е лека, има голяма безработица и има недоверие към политическите партии. Наша цел е да променим това мнение и да покажем, че политика не е мръсна дума, когато е насочена към реализацията на общественозначими каузи, а не постигане на лична облага.

Накъде, според Вас, трябва да поеме градът и на какво ниво сме спрямо останалите градове от нашия регион?

Самоков е най-голямата община в Софийска област, близост до к.к. Боровец и столицата. Това е предимство спрямо останалите градове в областта и извън нея и трябва да се възползваме. Имаме перфектни условия за развитие на туризма не само през зимата, а през цялата година. Природата е била щедра към нас, Самоков е град с история и трябва да извадим всичко това на преден план и да го развиваме. Както казах, за да успеем, трябва да насочим дейността си в една посока и да имаме подкрепата на обществото.

За жалост има градове, които с по-малко дадености, имат много по-добри условия за живот, затова трябва усилена работа и за развитие на туризма, и за привличане на инвеститори, както и за стимулиране на местните фирми.

Реформаторският блок, от който сме част, стои твърдо зад облекчаване на режимите за стартиране на малък бизнес, както и за стимулиране на развитието на малкия и среден бизнес, което смятам, че ще бъде от полза за региони като нашия.

 

Каква е експертизата на новия екип и на какво ще заложите в работата си занапред?

 

Ние, от новото ръководство на ДБГ, вярваме в каузата на Движението и РБ. Наясно сме, че трябва да имаме голямо търпение и да вложим много усилия, но сме готови и ще работим с хъс и желание.

Основната задача на местните структури е да бъдат мост между проблемите на хората в района и представителите ни в законодателната и изпълнителна власт. Ще търсим правилните решения за местни проблеми и ще се опитаме да ги разрешаваме, когато не можем сами. Зад нас е целият екип на ДБГ в областта и на национално ниво. Често се чуваме и с г-н Делчев.

Ще има ли кандидатура за кмет и за общински съветници, каква е визията на ДБГ за местния вот?

Все още сме в процес на разговори. Самоков е най-голямата община в областта и няма да останем безучастни нито в борбата за Общински съвет, нито за кмет. В момента мога да кажа, че в града има качествени хора, които са готови да работят за каузата.

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close