ОбществоРегионални

„ВелоСамоковци” поставиха началото на крос-кънтри състезание в памет на Радо

Самоков 365

Почивните дни поставиха началото на една хубава традиция. Малки и големи ентусиасти подкараха колела в памет на Радо Тодоров по инициатива на клуб „ВелоСамоковци”. С много умения и желание преодоляха трасето от 12 км. преминаващо през „Ридо”, „Боричо” и „Дабова глава”. „Мисля, че той ни обединяваше и приживе. Просто беше умен човек и умееше да комуникира лесно с хората” – сподели председателят Ивайло Андреев.

 

Идеята за любителското велосипедно крос-кънтри състезание се ражда в разговор между него и Ненчо Георгиев – един от най-близките приятели на Радо. Речено-сторено. Първата стъпка е направена. „Събрахме се с други хора, с които караме колела от години и създадохме клуб „ВелоСамоковци” /кръстен на фейсбук групата, съществуваща от 5 години/ – коментира Иво Андреев. Именно той поема организацията на събитието. В надпреварата за възрастни се включиха 28 мъже и 5 дами от Самоков, София, Стара Загора, Разлог, Казанлък и Троян. В заниманията с деца се включиха над 20 деца от различни възрасти.

„Едни бяха с нас познавайки Радо, други дойдоха да подкрепят клуба ни. Искаше ни се хората да прекарат един приятен ден на колела, от отзивите им смятам ,че се е получило. Аз самият се чувствам уморен, тъжен и щастлив едновременно, щом хората са доволни. Обещахме си с колегите и с управата на общината да бъде ежегодно и се надяваме ако има промени след изборите да бъдем подкрепени” – сподели още Андреев. Цялото събитие се осъществи под егидата на Община Самоков с помощта на „Но Брейнз” и спонсорите – Jarcomputers Samokov, Вода Blick, книжарница „Арес”, Техномаркет Самоков, Книжарница „Питър Пан” , „Си Комерсиал”, „Самел-90” АД и бутик „Вик”.

Това е първото издание на инициативата в памет на Радо, за която Общинския съвет отпусна 2 000 лв. Идеята е да се превърне в една хубава традиция и от следващата година тя да бъде официално заложена в календара на Община Самоков. Най-добрите колоездачи, стъпили на почетната стълбичка си тръгнаха с награди. Проявата завърши с почетна обиколка, в която се включиха приятели и познати на Радо.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close