РегионалниСъбития

Великден наближава. Кампанията „Бъди човек” също

Анна Манова

Националната кампания „Бъди човек” се превърна в една хубава практика и традиция в Самоков. Обединяваща е за всички онези, които искат да помогнат на нуждаещ се – макар еднократно, но все пак значимо. Тя се провежда два пъти в годината – по Коледа и Великден. А целта и е с хранителни продукти от първа необходимост да се достави поне зрънце радост на хора, ограбени от живота по една или друга причина.

На местно ниво самоковци няколко пъти доказаха, че имат топли сърца и двете кампании – коледна и великденска, жънат много добри резултати и то погледнато от национионална гледна точка. Едни от най-мащабните кампании са именно в Самоков. Доказателство за това е броят на раздадените пакети, който надхвърля 300. Това означава, че такъв брой домакинства са получили хранителни продукти. Организатор както всяка година е сърцатият Радослав Христов, който припознава кампанията като своя лична казуза. Дори самият той все още не може да си обясни как се акумулира такава енергия и желание за помощ. Преди три години започва само с няколко пакета, направени със шепа  приятели, но след това решава, че  не е лоша идея да бъде в помощ на възможно по-голям брой социално слаби хора, каквито не липсват в Самоков и околността. Не е за подценяване и фактът, че за разрастването на кампанията „Бъди човек” в нашия град имат заслуга и фирмите, които също са откликнали.

Мотото на кампанията си остава същото: „Предайте нататък. Бъдете съпричастни, бъдете добри. Това е пътят да бъдем силни българи с духовност!” Великденската инициатива вече е стартирала, като от една седмица се набавят хранителни продукти. Те ще бъдат събирани до 10-12 април отново на 2 ет. в спортна зала „Арена”. А ще бъдат занесени на хората на 13 и 14 април.

„Помещението е същото, което бях ангажирал за Коледа, само стремежът и желанието ми са да се зарадват повече хора”, подчерта един от основните организатори Радослав. Това е съвсем изпълнимо, когато се включат повече хора. Кой с каквото може. Целта е не да се събират средства, а с определен от вас бюджет да купите хранителни продукти от първа необходимост. Друг вариант е да помогнете с превоз, защото всички тези пакети, за хора в нужда, се отнасят лично в домовете им. Радослав Христов и останалите участници в кампаният подчертават, че най-ценен им е досегът с хората, радоста и сълзите в очите им, този лъч надежда, който им се подарява и прочетената сърдечна благодарност. Това за тях е най-голямата отплата. И онова остатъчно чувство на удовлетвореност, че си имал възможността да направиш добро и не си си го спестил!

Има още време за всички желаещи, които искат тази година да се включат в кампанията и да бъдат човеци. Можете да го направите като се свържете с Радослав Христов на страницата в социалната мрежа „Бъди човек – Самоков” или чрез страницата на вестник „Самоков 365”. Защото във времето е доказано, че истината е в обединението и че точно обединявайки се можем да направим много повече, отколкото дори си представяме.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close