Седмицата

Великденска изложба базар в ОДЗ „Звънче” и филиал „8 март”

odz1Анна Манова

За първа година по повод великденските празници в ОДЗ „Звънче” и във  филиала му „8 март” учителките, съвместно с малчуганите от различните групи, са приготвили приятна изненада за родителите. Още с влизането във филиал „8 март”, „грейва” празнична атмосфера, а тя е създадена от сръчните ръце на педагози, помощници и дечица. Тази година те са изработили различни Великденски закачки, подредени грижливо в изложба базар. На нея могат да бъдат видяни боядисани яйца и такива в чиито черупки са поставени зрънца, който са успели да покълнат, наред с тях има великденски зайчета, пилета, картички, кошнички. Като цяло радост за очите, а още по-голяма за родителите, които могат да се порадват на неща, изработени благодарение на креативността на децата им.

Идеята за подобна изложба е поставена на педагогически съвет, като е предложена от директорката Марияна Лухова. Прави се за първа година, като идеята е тя да стане традиционна. Подготовката по изработката на всички неща, предлагащи се на цветната изложба базар, отнема на учителки и деца близо две седмици. „Целта на изложбата е от една страна да бъде възпитателна и да научи децата с каква дейстност се свързва даденият празник, от друга да се създаде настроение на всички”, обясни директорът М. Лухова. „Избрахме да е изложба базар, за да бъде обединяваща дейност между деца – учители – родители”, допълни Миленкова.

Всичко, което се предлага на великденската изложба базар в ОДЗ „Звънче” и „8 март” е на символична цена. Тя най-вероятно ще остане и в седмицата след Великден. А идеята е със събраните средства да се закупят необходимите играчки и материали за децата, които да отворят път на още подобен тип дейности.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close