Криминални

Вдигнахме жандармерията на крак

jandarmeriaМВР пресцентър

На 19 април около 16.50 часа в оперативната дежурна част на РУ- Самоков постъпил сигнал за възникнал конфликт на територията на „Седми квартал“. Пристигналите на място полицейски служители установили директен сблъсък между членовете на две враждуващи фамилии, при който двете групи се замеряли яростно с камъни, стъклени бутилки и буркани.

Веднага била създадена необходимата организация с оглед обезпечаване на обществения ред и на място били привлечени допълнителни полицейски сили от РУ- Костенец, РУ- Ихтиман, жандармерията  и всички налични служители на РУ- Самоков. С бързата си намеса служителите на реда овладели ситуацията, недопускайки ескалиране на напрежението.

Изяснено било, че повод за възникналата физическата саморазправа е станал пореден словесен конфликт между представителите на враждуващите фамилии, между които от дълго време тлеела непримирима вражда.
При опита си да разтърват опонентите  униформен служител от автопатрула е бил ударен с рикоширала тухла по рамото, като впоследствие един от инициаторите на мелето –  криминално проявен и осъждан, е отправял към него закани  и заплахи за живота му. Пострадали са и двама от участниците в сбиването, настанени в лечебни заведения без опасност за живота. В хода на проведеното разследване са установени всички участници в конфликта, като с полицейска заповед за  24 часа са задържани петимата  главни инициатори.
По случая са образувани две досъдебни производства: за извършено престъпление по чл. 129 от НК и за престъпление по чл. 144 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на Районна прокуратура – Самоков.

 

Related Articles

One Comment

  1. – Тръгнаха мангалите да спасяват а горските служители не,къде ви е жандармерията която щеше да пази горите бе смешници! – От това по продажна работа няма , Ама пустите избори нали мангалите трябва да им осигурят работните места на тези продажници във общината!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close