ОбществоПолитикаРегионалниСамоков

Васил Зашкев – председател на ДСБ – Самоков: Представители на малкия и среден бизнес участват в листата ни за изборите 

Анна Манова

Обединение „Демократична България“ се готви за местните избори тази есен с кандидат за кметския стол и с подкрепа от малкия и среден бизнес. Това заяви пред в. „Самоков 365“ председателят и регионален координатор на ДСБ за Самоков, и общински съветник Васил Зашкев.

„Листата на „Демократична България“ е почти готова. Залагаме на млади кандидати, в търсене на доброто съотношение на поколенията. В листата са включени опитни хора, които са дали много в обществен план и други, които имат амбицията сега да се доказват. За първи път присъстват и представители на дребния и средния бизнес. Той е гръбнакът на всяка икономика. Доволен съм, че именно малкия и среден бизнес видя кой отстоява неговите интереси“, подчерта Зашкев. Кои ще са лицата в листата на ДСБ ще стане ясно в средата на другата седмица на предварително организирана пресконференция.

Като основен проблем в Самоков Зашкев подчерта невъзможността да се задържат в града младите хора и абсолютната липса на перспектива пред тях. По думите му друг основен проблем е липсата на инвестиции и непрекъснатите спънки, пред които е изправен малкият и среден бизнес.

Преди няколко дни евродепутатът от „Демократична България“ Радан Кънев гостува в Самоков и се срещна с представители на местния бизнес и проблемите, с които те се сблъскват ежедневно на територията на общината. Кънев съобщи, че ще има информационен офис в Самоков, който ще се намира в досегашния офис на структурата в града. По този начин, всички които се интересуват от работата му като евродепутат ще могат да се запознаят с информационен бюлетин, който ще излиза веднъж месечно. А при интерес и въпроси от страна на гражданите ще бъдат организирани и срещи с него. Радан Кънев е член на Комисията по петиции и жалби в Европарламента.

„Решение на посочените проблеми може да се намери, когато ОбС се превърне в истински разпоредителен орган на територията на общината, който контролира администрацията. Сегашният Общински съвет в продължение на 4 години е придатък. Не си спомням зададени въпроси от други общински съветници към кмета, а още повече направени предложения. Виждахме неглижиране на работата на ОбС от страна на кмета и администрацията като цяло. А със своето поведение Общинският съвет толерираше това отношение на администрацията към него. Надявам се в новия общински съвет да бъдат застъпени самоковските интереси. Като пример ще дам направата на една истинска инфраструктура, а не само на пейки и плочки. Трябва също да се упражнява строг контрол на фирмите, които разкопават пътната настилка в града и селата и след това не я възстановяват. Не може да се намираме в подножието на Рила планина и в нашите села особено през летните месеци да има недостиг на вода. Не може в над 20 села да няма канализации. Това е основното, за което трябва да мисли едно бъдещо управление на общинския съвет. Искрено се надявам насаденият скептицизъм в хората, че от тях нищо не зависи да бъде преодолян и самоковци масово да излязат да гласуват, за да бъде омаловажен корпоративният и купеният вот“, подчерта председателят на ДСБ- Самоков Васил Зашкев.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close