ПолитикаРегионалниСамоков

Валентин Милушев: Продължавам да работя за Самоков като народен представител

Анна Манова

Местните избори в Самоков приключиха, резултатите показаха, че ПП ГЕРБ е събрала 6 899 гласа, което е 36% от вота. И макар да не взеха превъзходство над досегашните управляващи успяха да реализират осем съветника – с двама повече от прекия им политически опонент.

От своя страна Валентин Милушев продължава работата си като народен представител, а желанието му е със създадените от него контакти и позиции да помага за развитието на Общината и привличането на повече европейски средства на местно ниво.

Г-н Милушев, срещаме се след напрегнатите избори. Как ще коментирате резултатите? Не успяхте да стигнете до балотаж, а сякаш до известна степен бе очакван такъв?

Имаше надежда за балотаж. Самият аз вярвах, че ще се случи. Изборите са състезание, в което винаги има победени и победители. За жалост, като човек спортист и гонещ високи постижения, съм от страната на победените.

Направихте доста срещи по места през кампанията, съвместно с членовете в листата на ГЕРБ, с подкрепата на министри от ранга на г-жа Николина Ангелкова и Теменужка Петкова. Те ясно заявиха подкрепата към кандидатурата Ви за кметския стол.

Това показва едно положително отношение на правителството на Борисов и ГЕРБ към нашия регион. Неслучайно подчертавах в кампанията си, давайки отчет на хората, които ми гласуваха доверие и ме изпратиха в Народното събрание какво съм правил през тези две години и половина. Отчел съм се къде съм бил, с какъв екип и какви са нашите идеи. И какво е било приоритетно за мен в работата ми. Имаше хора, които ме разбраха, но останаха й такива, които си мислят, че всичко което се случва тук е едва ли не случайност. Или заради благоприятното място, на което живеем. Уверявам ви, че това не е така. Постигнатото се дължи на екип от хора, които се борят тези средства да достигат до Самоков. Правителството отдели над 51 млн. лв. В това включвам изцяло санирането в града, пътищата – Самоков – Доспей, Самоков – Драгушиново – Злокучене, обходния път за Белчин, Самоков – Боровец плюс този, който в момента се прави за Дупница. Всичко това е заслуга на правителството и аз се радвам, че съм част от този екип. В част от проектите съм имал водеща роля.

Как оценявате преминалата кампания? Какво отчитате като плюс и какво като минус?

Като плюс отчитам това, че бяхме активни и доста позитивни. Това, че показваме грешките в управлението на Общината не дава повод на другите да коментират, че сме водили лоша кампания или че сме си служили с нападки. Програмата ни беше изградена върху това, което смятаме като по-добро за Община Самоков. Наблегнахме върху обхвата на синята зона, необходима е финансова независимост на малките населени места, добрата инфраструктура също има водещо значение, изграждането на спортни съоръжения, по-добро отношение и развитие на туристическите дестинации, които имаме – Боровец, Мальовица, Белчин бани. Смятам че направихме една добра кампания и се радвам, че доста хора излязоха да гласуват и да ни подкрепят.

Резултатът след изборите показа, че от Вашия отбор като общински съветници влизат осем души, което е с двама повече  от прекия Ви опонент БСП. Най-младият общински съветник също е от вашата квота и това е 20-годишната Миролюба Ташова. За какво ще работят представителите на ГЕРБ в новия Общински съвет?

Имаме осем човека от листата, които ще бъдат част от новия общински съвет. Благодарен съм за подкрепата за нашите кандидати. От тях един събра най-много преференции – Христо Кочов.  Имаме шест човека, които са нови лица и двама, които имат предишен политически опит – това са Александър Кроснев и Васил Благоев. Миролюба Ташова е най-млада с ред тях и наистина се радвам за нея. Новите хора, които влизат са необременени и тяхната основна цел е нашият град и община да станат едно по-добро място за живеене. Голям скок имаме от предишните избори, мисля че ще вървим така занапред и ще постигаме все по-добри резултати.

Оказа ли се трудна задача разбиването на червения бастион тук?

Всяко начало е трудно. Когато една система работи с десетилетия по един и същи начин е много трудно да се разбие – тук се преплитат различни видове интереси. Хората явно са свикнали така да живеят, с това статукво и не очакват някаква промяна. Ще дам пример, че всички градове, които са около нас имат коренна промяна и това се дължи на това, че самата община е по-активна в европроектите. Ще се радвам нашите съграждани да обърнат поглед към това какво се случва и в по-големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора. Хубаво би било да има промяна в малките населени места. Трябва да имат право на по-голяма самостоятелност.

Какъв е пътят на Валентин Милушев?

Продължавам да работя за Община Самоков, но от друга трибуна – там, където  ме изпратиха хората преди малко повече от две години. Това, което бях поел като ангажимент съм го изпълнил, продължавам да работя по посока на пътя Боровец – Радуил – Марица – свлачищния район. Поставих си за цел да се обърне внимание на пътя, който минава през Ярема за София. Особено в района на село Ковачевци. Ще се постарая да има още повече евросредства за Самоков.

 

 

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close