ПолитикаРегионалниСамоков

Валентин Милушев отново пети в листата на ПП ГЕРБ за София област

„Самоков 365“ 

Днес бе регистрирана листата на коалиция ГЕРБ – СДС в Районната избирателна комисия за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 11 юли 2021 г. При кандидатите за бъдещи народни представители тук фигурират две самоковски лица – Валентин Милушев и Цветан Сичанов, които са съответно на пета и петнадесета позиция.

За 26 МИР София – област първите пет позиции остават същите както бяха наредени за вота на 4 април. Водач на листата е министърът на вътрешните работи в третия кабинет на Бойко Борисов Младен Маринов. На втора позиция е областният координатор на ГЕРБ за София област Николина Ангелкова. Тя е следвана от строителния инженер Васил Цветков, който беше депутат от 44 НС. Четвърти е юристът от Етрополе Марин Маринов. Отново на пето място се нарежда лидерът на самоковската структура на партията Валентин Милушев. Милушев беше народен представител от 44 и 45 НС. Интересен факт е, че по време на вота през април Милушев успя да събере 4000 преференции и да измести втората в редицата Николина Ангелкова. Кадровите промени настъпват от шеста позиция, която е заемана от финансиста Йоанна Рашкова от Своге, на седмо място е Антонио Тенев – лекар по професия от Костинброд. Следва го общинският ръководител на ГЕРБ в Ботевград Дамян Маринов, който е инженер. Девети в листата е Радостин Ялъмов, юрист по професия и заместник – кмет на община Сливница. Десети е Юлиан Леков от община Своге, икономист по образование, член на СДС. Единадесети е Йоан Димитров, теолог, от община Долна баня. Дванадесети в листата е Коци Костадинов, предприемач от община Годеч. Тринадесето място е за Мария Джонгова – инженер от Пирдоп. Четиринадесети е Виктор Илиев, студент и член на ГЕРБ – Ихтиман. Петнадесети е другият самоковец Цветан Сичанов, който е юрист по образование и член на ГЕРБ в Самоков. През пролетта той беше на 13-та позиция в листата, като успя да събере около 300 преференции. Този път коалиция ГЕРБ – СДС са заложили само на двама самоковци. Третият кандидат за депутатското място от вота на 4 април – предприемачът Александър Боев – се отказа от участие в предсрочните парламентарни избори. Боев беше предпоследен в листата и успя да събере 900 гласа. На шестнадесето място е Борислав Борисов, еколог, член на ГЕРБ в Божурище.

„Не сме спирали да работим и съм горда, че отборът ни се състои от млади и ангажирани хора, които са готови да дадат своя принос за решаване на проблемите на жителите на София област. Нашата кампания ще е изградена от реални и изпълними обещания и ще бъдем всеки ден до избирателите във всяко населено място в София област. Успех на всички кандидати!“, подчерта Николина Ангелкова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close