ОбществоРегионални

Валентин Милушев и негови колеги раздаваха хранителни продукти заедно с доброволците от БЧК

Самоков 365

Народните представители Валентин Милушев, Димитър Главчев и Евгени Будинов се включиха като доброволци на Българския червен кръст /БЧК/ и раздаваха хранителни продукти в столичните райони „Триадица”, „Лозенец” и „Средец”. Други депутати се включиха в раздаването на храните в останалите центрове на БЧК. „Всеки може да помогне, дори само спазването на Мерките е помощ и отговорност. Заедно ще се справим” – заявиха те.

Българският червен кръст започна раздаването на продуктите от хранителната програма на ЕС. В изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ) – План 2016, БЧК поетапно раздава индивидуални пакети на нуждаещите се. Общият брой на хората, които ще получат хранителни пакети е 331 485.
Списъците с най-нуждаещите се са изготвени от Агенцията за социално подпомагане, а служители и доброволци на Българският червен кръст (БЧК).Това е поредният транш, а общо през следващите седмици инициативата ще достигне до над 40 000 души. Индивидуалните пакети са със средно тегло до 30 кг и съдържат продукти като брашно, олио, ориз, консерви и др.”

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close