ПолитикаРегионалниСамоков

Валентин Милушев: Започна основен ремонт на пътя Самоков – Ихтиман, следва  Самоков – София

„Изборите са време на щедри обещания, но трябва всеки един от нас да си даде сметка колко от тях могат да бъдат постигнати в рамките на един четиригодишен мандат. Щастлив съм да кажа, че след изцяло обновения път Самоков – Дупница вече започна основен ремонт на пътя Самоков – Ихтиман“, съобщи кандидатът за депутат от коалиция ГЕРБ – СДС Валентин Милушев.

Както поясни Милушев стариран е основен ремонт на пътя Самоков – Ихтиман, с дължина от 33 км. В началото на март от АПИ изпратиха писмо в отговор на Община Самоков, че пътят ще бъде изкърпван на места.

„Изкърпването не е решение. Всички знаем какво става след това – отнови дупки и отново ремонти на парче. Не е необходимо да се хвърлят пари на вятъра. След разговори предложих да бъде извършен един сериозен ремонт, какъвто е необходим. И той вече започна“, поясни Милушев в резултат на коментарите по повод полученото от АПИ писмо.

Пътят Ихтиман – Самоков е продължение на обновения път Самоков – Дупница и ще свързва двете магистрали „Струма“ и „Тракия“. Пътят е невралгичен и проблемен за всички, които преминават по него ежедневно. Ремонтните дейности ще протекат в три етапа. На 29 март 2021 г. започна първият етап, а именно отсечката Самоков – Ново село. И началото на юли трябва да бъде изцяло готов.

„Наложителен е този ремонт, защото трасето е изключителнио натоварено, преминават и тежкотоварни автомобили. Пътят Самоков – Ихтиман е от национално значение, освен че осигурява удобна връзка с две магистрали, оформя и Коридор №8, който ще ни свързва със Западна Европа и продължава към Гърция. Правителството пое ангажимент да се заеме с належащия ремонт, парите бяха отпуснати и вече чакаме просто ремонтът да приключи. Виждате, че ГЕРБ изпълнява своите обещания. Продължаваме напред!“, каза Милушев. Той допълни, че следващата стъпка е ремонт на пътя София – Самоков, който се очаква да стартира до няколко месеца.

„Това което обещаваме го изпълняваме! Гласувайте с №28 в интегралната бюлетина, за да продължим започнатото“, коментира Милушев.

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close