БоровецПолитикаРегионалниСамоков

Валентин Милушев: Важно е да се чуват гласът и проблемите на заетите в туризма

„Самоков 365“

В Боровец се проведе среща на хотелиерите, ресторантьорите и синдикатите, организирана от ПП ГЕРБ. Тя бе иницирана от  водачите на листата за София област – Младен Маринов и Николина Ангелкова, както и от самоковския кандидат за втори мандат в парламента Валентин Милушев. На срещата присъставаха й другите двама местни кандидати Цветан Сичанов и Александър Боев, членове на ГЕРБ – Самоков, собственици и управители на хотели, както и представители на КНСБ.

„Има още какво да се направи за преодоляване на пандемията, заради която един от най-потърпевшите браншове е туристическият. Промените стават с диалог. Социалният диалог насърчава и чрез него могат да се постигнат добри резултати. Не е тайна, че гръбнакът на нашата икономика е именно туризмът и ние не можем да си позволим пропуски в тази сфера“, подчерта петият в листата Валентин Милушев.

Целта на срещата бе да се очертаят проблемите, пред  които са изправени браншовиците, да се чуе гласът им и да се помисли и работи в посока на подобряване на условията на труд и възнагражденията в сектора. Както и за привличане на инвестиции и туристи. Кандидатите за народни представители подчертаха, че политическата им програма е фокусирана върху прилагане на всички мерки, които ще позволят възстановяване на сектор туризъм. Ключов приоритет остава стимулирането на малките и средни предприятия. Приоритет в следващото управление ще е повишаване на доходите, което включва 2000 лв. средна работна заплата и 1000 лв. минимална заплата, с обещание да не се вдигат данъците.

Бившият министър на туризма Ангелкова сподели, че добре познава най-голямата община в Софийска област и с какви дадености разполага.

„Ще продължим да работим за дигитализация в туризма, за която има специални грантови схеми от които могат да се възползват предприятията. При следващ управленски мандат правителството предвижда специална програма за реклама на зимните и летните ни курорти“, подчерта Ангелкова.

Ангелкова и Милушев припомниха за поетия през изминалия мандат ангажимент за пътя Самоков – Дупница и очертаха бъдещите рехабилитации на инфраструктурата. Следващият поет ангажимент е пътят Самоков – София. Работата ще продължи през Боровец – Радуил – Долна Баня – Ихтиман – Костенец. Цялата отсечка е вписана в програмата за ремонт и рехабилитация на АПИ. Те потвърдиха, че в идните месеци старира ремонт на пътя Самоков – София.

На срещата бе поканен и министърът на икономиката Лъчезар Борисов, но той не успя да присъства. На негово място бе съветникът му Найденов. Той поясни, че ключов приоритет е подкрепата на съществуващите и създаване на нови индустриални райони. По линия на финансовите инструменти за тях са отпуснати над 450 млн. лв.

Присъсващите от бранша имаха възможността да зададат своите въпроси и да получат отговор както от Тодор Капитанов от КНСБ, така и от бившите министри и депутати.

„Курортът Боровец, със своята 120-годишна история, има какво да предложи на своите туристи. И да заеме достойното място, което му се полага като предпочитана и спокойна дестинация. Радвам се, че на срещата се получи диалог като се чуха мненията на представителите на КНСБ и на част от управителите и собственици на хотели в Боровец.  Оттук нататък ни очаква още работа!“, заключи Милушев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close